Scăderea vânzărilor auto a dus la reducerea cifrei de afaceri în comerţ

Cifra de afaceri în comerţ şi servicii a scăzut în iulie atât faţă de iunie cât şi faţă de luna corespunzătoare din 2011, în principal pe fondul reducerii vânzărilor de autoturisme, o evoluţie similară înregistrându-se şi pe ansamblul primelor şapte luni, potrivit datelor publicate de INS.
Economica.net - lun, 10 sept. 2012, 07:28
Scăderea vânzărilor auto a dus la reducerea cifrei de afaceri în comerţ

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 5,5%, datorată scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-9,3%), la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-7,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-4,7%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iulie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 11,2%, provenită de la creşterile înregistrate la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+19,5%), la serviciile de coafură, alte activităţi de înfrumuseţare (+6,1%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,3%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-4,0%) şi la activitǎţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,4%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iulie 2012 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere de 4,6%.

Comparativ cu iulie 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a avut o scădere cu 6,6%, cauzată de reducerea înregistrată la comerţul cu autovehicule (-13,8%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-3,3%). Creşteri s-au consemnat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+10,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat pe total o scǎdere cu 6,5% faţă de luna iulie 2011.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a consemnat o cifră de afaceri cu 1,2% mai mică comparativ cu luna iulie 2011, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-1,3%). Creşteri s-au înregistrat la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+25,1%), la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+11,0%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,6% mai micǎ comparativ cu luna iulie 2011.

În primele şapte luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scǎzut cu 2,7%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-4,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,2%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,9%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,4%).

În perioada ianuarie – iulie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scǎzut cu 2,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, primele şapte luni a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,4% mai micǎ comparativ cu ianuarie – iulie 2011, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-2,7%). Creşteri s-au înregistrat la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+15,4%), la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+6,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VII.2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,2% mai micǎ comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2011.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...