Scandal în China privind lapte praf importat din Elveţia şi alterat

Un oficial din cadrul unei firme chineze partenere a grupului agroalimentar elvetian Hero a fost arestat sub acuzatie pentru alterare de lapte praf pentru bebelusi, au anuntat joi oficiali chinezi, relateaza AFP.
Economica.net - vin, 29 mart. 2013, 10:25
Scandal în China privind lapte praf importat din Elveţia şi alterat

Autoritatile din orasul Suzhou, în estul Chinei, unde se afla sediul societatii Xile Lier, au declarat ca firma a comis infractiuni multiple si ca directorul acesteia, Mo Jun, a fost arestat, iar aproape 25 de tone de lapte praf au fost confiscate.

Acest anunt a fost facut dupa ce postul de televiziune national chinez CCTV a dezvaluit ca societatea a amestecat lapte praf importat cu lapte perimat, a schimbat data expirarii pe cutii si a prezentat lapte pentru copii mai mari drept lapte destinat sugarilor.

Este vorba despre ultimul scandal alimentar în China, o tara care se confrunta cu extrem de numeroase asemenea evenimente. Însa problema laptelui pentru bebelusi este extrem de sensibila, în urma unui scandal, în 2008, referitor la lapte cu melamina, o substanta introdusa în lapte în locul proteinelor, ceea ce a provocat moartea a cel putin sase bebelusi si boli cronice altor aproximativ 300.000 de copii.

Autoritatile din orasul Suzhou au declarat pentru AFP ca productia de lapte praf a acestei societati a fost oprita în noiembrie. Dar aceste produse, vândute sub eticheta Hero Nutradefence, nu au fost retrase din magazine, în China. Niciun reprezentant al societatii nu a putut sa fie contactat joi.

Comisia administrativa a zonei industriale Suzhou a anuntat, într-un comunicat, ca Mo Jun a fost arestat în ianuarie, adaugând ca „ancheta este înca în curs, la ora actuala”.

În urma scandalului privind laptele contaminat cu melamina, cererea de lapte praf destinat bebelusilor importat a „explodat” în China, provocând o penurie la Hong Kong, unde autoritatile au fost nevoite sa limiteze cantitatea de cutii pe care turistii au permisiunea sa o ia cu ei la plecare.

Grupul Hero, cu sediul la Lenzburg, în cantonul elvetian Aargau, a realizat în 2012 o cifra de afaceri de 1,43 miliarde de franci elvetieni (aproximativ 1,17 miliarde de euro).

Într-un comunicat, societatea Hero a declarat ca ea „nu a detectat nicio problema cu privire la calitatea si securitatea produselor sale pe piata chineza”.

Grupul a mai subliniat ca „va continua sa îi supravegheze îndeaproape pe subcontractorii sai în domeniul distributiei, pentru a se asigura de puritatea produselor Hero vândute în China”.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...