Scandal la buget: PDL părăseşte plenul acuzând că amendamentele opoziţiei au dispărut din raport

Parlamentarii PDL au părăsit, miercuri, şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care se dezbate bugetul de stat, acuzând faptul că amendamentele opoziţiei au dispărut din raportul comisiilor de buget-finanţe.
Economica.net - mie, 06 feb. 2013, 10:19
Scandal la buget: PDL părăseşte plenul acuzând că amendamentele opoziţiei au dispărut din raport

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat pe hol că protestul democrat-liberalilor a fost determinat de faptul că Dan Radu Ruşanu, preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, „cu de la sine putere”, a scos de pe lista de dezbatere amendamentele care aveau ca principală ţintă alocarea de fonduri pentru bugetul SGG.

Blaga a spus că, dacă aceste amendamente nu vor fi reintroduse în dezbatere, PDL nu revine în sală nici măcar la votul final.

„Dar o să vedeţi că le va reintroduce”, le-a mai spus Blaga jurnaliştilor.

Anterior, în plen, parlamentarii PDL Gheorghe Ialomiţianu, Cezar Preda şi Gheorghe Tinel au acuzat puterea că vrea să elimine dreptul opoziţiei de a susţine amendamentele la buget.

Gherghe Tinel a spus că este o situaţie „extrem de neplăcută” că mai multe amendamente depuse la comisiile de buget au „dispărut” din raport, iar opoziţia nu mai are ce să dezbată.

Preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, Dan Radu Ruşanu, a spus că amendamentele care nu au fost susţinute în comisiile de buget nu au mai fost trecute în raport pentru a fi suspuse dezbaterii plenului.

Gheorghe Ialomiţianu şi Cezar Preda au arătat că acest lucru este „un abuz” din partea lui Ruşanu, iar preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a tăiat microfonul lui Cezar Preda, spunându-i că acesta are o problemă cu Ruşanu şi nu este vorba de procedură.

Liderul deputaţilor PDL, Mihai Stănişoară, a cerut o pauză de consultări, iar după pauză Zgonea a anunţat că staff-ul tehnic va pune la dispoziţia plenului toate amendamentele, iar, în acest timp, dezbaterea poate continua.

Stănişoară a protestat că şedinţa de plen nu este întreruptă pentru ca staff-ul să poată face acest lucru şi a anunţat că parlamentarii PDL părăsesc sala de şedinţe.

„Este dreptul dumneavoastră politic, nu mă pot supăra”, a replicat Zgonea.

Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, miercuri dimineaţă, în plen, pentru a continua dezbaterile începute marţi la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013.

La şedinţă şi-au anunţat prezenţa 435 de parlamentari, iar dezbaterile sunt conduse de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Lucrările plenului, programate pentru ora 9:00, au început după ora 10:00 din cauză că mulţi dintre parlamentari au întârziat.

Zgonea a spus că sunt parlamentari care au luat „prea mult” peste 50 la sută din voturi în alegerile parlamentare şi „au rămas în siajul lui 9 decembrie”.

Acesta a anunţat că, potrivit celor convenite de liderii grupurilor parlamentare, senatorii şi deputaţii vor dezbate bugetele diverselor ministere în măsura în care miniştrii de resort sunt prezenţi la şedinţă, fără să se mai respecte ordinea în care ele figurează în proiectul Legii bugetului.

Astfel, parlamentarii au renunţat, pentru moment, să discute bugetul SGG şi au votat bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în prezenţa ministrului Mircea Duşa.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR a prelungit restricțiile de circulație impuse la nivel național pentru vehiculele de peste 7,5 tone
CNAIR a prelungit restricțiile de circulație impuse la nivel național pentru vehiculele de peste 7,5 tone
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat sâmbătă ca impune pentru zilele de duminică și luni, 01 – 02.08.2021, în intervalul orar 12:00-20:00, restricții de......
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului metalic
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului ...
Trustul de Clădiri Metropolitane a publicat vineri, 30 iulie, anunțul de licitație pentru achiziția tablierului metalic ...
GCS: 156 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 56 de pacienți, internați la ATI
GCS: 156 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 56 de pacienți, internați la ATI
Un număr de 156 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Florin Cîțu: Companiile de stat care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare
Florin Cîțu: Companiile de stat care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare
Decizia de a demite directorul CFR în urma accidentelor petrecute în ultimele zile în România aparţine exclusiv Ministerului ...