Scandalul Astra Asigurări: Ce spune administratorul special despre redresarea financiară a societăţii

KPMG, în calitate de administrator special, va întreprinde o serie de măsuri de natură prudenţială în scopul redresării financiare a societăţii Astra în cel mai scurt timp posibil, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - lun, 24 feb. 2014, 13:59
Scandalul Astra Asigurări: Ce spune administratorul special despre redresarea financiară a societăţii

‘Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra. În calitate de administrator special, KPMG, conform deciziei ASF şi în baza prevederilor legale, va întreprinde o serie de măsuri de natură prudenţială în scopul redresării financiare a societăţii în cel mai scurt timp posibil. Măsura redresării financiare prin administrator special nu are implicaţii asupra activităţii comerciale desfăşurate de societate – contractele de asigurare în vigoare urmând a se derula în condiţii normale – ci este menită să contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari ai societăţii de asigurare Astra, astfel încât toate drepturile asiguraţilor să fie protejate corespunzător’, se menţionează în comunicat.

KPMG precizează că a pus la dispoziţie o echipă specializată de profesionişti în asigurări, finanţe, fiscalitate, avocatură, actuariat şi specialişti în tehnologia informaţiei pentru a duce la îndeplinire mandatul primit în condiţiile legii.

De asemenea, reprezentanţii companiei au afirmat că administratorul Special al Astra SA, KPMG, în baza mandatului încredinţat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în exercitarea obligaţiilor legale ce decurg din aceasta poziţie, se concentrează pe diagnosticul şi logistica necesare pentru continuitatea şi securizarea activităţii.

‘În acest moment, Administratorul Special analizează situaţia Astra SA şi ia măsurile urgente pentru stabilirea priorităţilor de acţiune, cu informarea şi consultarea ASF. Continuarea plăţilor către asiguraţi (clienţi) şi partenerii de afaceri a fost preocuparea principala a Administratorului Special, astfel încât primele operaţiuni au fost deja făcute în decursul zilei de joi, 20 februarie. Mai multe detalii despre Astra SA şi activitatea Administratorului Special vor fi comunicate în condiţiile stipulate de lege în perioada imediat următoare’, se arată sursa citată.

În ceea ce priveşte poliţele existente, Autoritatea de Supraveghere Financiară a comunicat că toate poliţele de asigurare emise de către Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare, iar societatea va fi obligată să onoreze din propriile disponibilităţi financiare existente sau rezultate din administrarea specială toate solicitările care decurg din poliţele de asigurare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, marţi, deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială la compania Astra, cea mai mare societate de asigurări de pe piaţa românească.

Decizia ASF a fost luată după analiza raportului de control la societatea Astra şi a unei note a Direcţiei de Supraveghere şi Stabilitate Financiară din cadrul ASF.

Autoritatea a numit ca administrator special la Astra compania de consultanţă financiară KPMG Advisory. Din calculele ASF, care vor fi puse la dispoziţia administratorului special, Astra va avea nevoie de o majorare de capital semnificativă, urmând ca administratorul special să stabilească suma necesară.

Proprietarul companiei Astra Asigurări, Dan Adamescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ASF şi-a încălcat propria normă în momentul în care a decis intrarea în procedura de supraveghere specială a companiei Astra Asigurări. El a precizat că va ataca în instanţă decizia ASF pe care o consideră şocantă şi iresponsabilă.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...