1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Auto

Scandalul care a îngenunchiat Volkswagen şi Audi, pe cale să absoarbă Porsche. Pregătiri şi la Skoda

Boardul Volkswagen a suspendat directorii de cercetare şi dezvoltare ai brandurilor Volkswagen, Audi şi Porsche, au declarat pentru Reuters surse apropiate situaţiei. Scandalul care a îngenunchiat deja gigantul Volkswagen şi marca premium Audi este pe cale să înghită şi brandul de lux Porsche, după ce Skoda şi Seat au fost de asemenea implicate.

28 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Vineri, Consiliul de Supraveghere al Volkswagen a suspendat mai mulţi directori şi angajaţi, ca măsură pregătitoare înaintea anchetei interne privind scandalul emisiilor poluante. Compania nu a precizat numele şi funcţiile celor vizaţi.

Surse apropaite Volkswagen au declarat săptămâna trecută, pentru Reuters, că mai mulţi şefi din cadrul grupului vor fi daţi afară în urma scandalului.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii Audi, Volkswagen şi Porsche au refuzat să facă vreun comentariu.

Volkswagen este cel mai mare producător de autovehicule din lume după volumul vânzărilor. Grupul controlează mărcile Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat, Ducati, Scania, MAN, Bentley, Bugatti şi Lamborghini.

Skoda şi Seat au fost deja implicate în scandal - autorităţile elveţiene au interzis de la vânzare mai multe modele ale grupului german, inclusiv ale mărcii ceheşti şi ale celei spaniole, deoarece sunt echipate cu motorul diesel EA189, cel folosit pentru a trişa la testele de emisii poluante.

De asemenea, suspendarea directorului de cercetare-dezvoltare de la Porsche sugerează că şi principala marcă de lux a grupului ar putea fi înghiţită de controverse. Modelele Cayenne, Panamera şi Macan pot fi echipate cu motorizări diesel.

Scandalul a început weekendul trecut, când Agenţia de Protecţia Mediului din SUA (EPA) a dispus rechemarea pentru verificări a 500.000 de maşini Volkswagen de pe piaţa americană şi a anunţat o anchetă amplă, care vizează o gamă largă de modele VW, Audi şi Porsche echipate cu motorizări diesel, duoă ce a determinat că unele propulsoare pe motorină au fost echipate cu software menit să mascheze emisiile poluante ale maşinilor în timpul testelor efectuate de autorităţi.

Controversele au traversat rapid oceanul, autorităţile şi/sau procuroraturile din mai multe ţări, inclusiv Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Suedia, Elveţia, Olanda şi Cehia lansând propriile investigaţii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO