Scandalul meciurilor trucate în Italia: câştiguri de două milioane de euro pe partidă

Meciurile trucate din campionatul Italiei puteau aduce câştiguri de până la două milioane de euro per partidă, a declarat, luni, procurorul Cremonei, Roberto Di Martino, care se ocupă de ancheta "Calcioscommesse", informează AFP.
Economica.net - lun, 28 mai 2012, 12:43
Scandalul meciurilor trucate în Italia: câştiguri de două milioane de euro pe partidă

Procurorul din Cremona, Guido Salvini, a emis ordine de arestare pentru 19 persoane, din care 10 privind jucători din primele două serii. Domenico Criscito a fost precheziţionat şi audiat în cantonamentul Italiei de la Coverciano. Potrivit anchetatorilor, jucătorii vizaţi sunt bănuiţi că au trucat meciuri contra unor sume de bani.

Conform Gazzetta dello Sport, procurorul Salvini a emis ordine de arestare pe numele lui Stefano Mauri (Lazio), Omar Milanetti (Padova -ex Genoa), Cristian Bertani (Sampdoria ex Novara), Paolo Acerbis (Vicenza), Alessandro Pellicori (fost la Torino), Marco Turati (Modena), Matteo Gritti (Petrolul), Kweullah Conteh (fost la Piacenza), Jose Inacio Joelson (Pergocrema), Francesco Ruopolo (Padova), Ivan Tisci, fost mijlocaş, acum director sportiv, Vittorio Gatti, Luca Burini şi Daniele Ragone, dar şi a altor cinci persoane ce ar face parte din „celula” maghiară a organizaţiei ce se ocupă de trucarea meciurilor în Italia: Zoltan Kenesei, Matyas Lazar, Laszlo Schultz, Istvan Borgulya şi Laszlo Strasser.

În cadrul percheziţiilor a fost vizată şi casa tehnicianului echipei Juventus, Antonio Conte, fost la Siena, pentru posibile pariuri la meciurile Novara-Siena şi AlbinoLeffe-Siena.

Meciurile trucate din campionatul Italiei puteau aduce câştiguri de până la două milioane de euro per partidă, a declarat, luni, procurorul Cremonei, Roberto Di Martino, care se ocupă de ancheta „Calcioscommesse”, informează AFP.

„Pentru Lecce-Lazio, câştigul din pariuri era de circa două milioane de euro, iar 600.000 de euro au fost utilizate pentru coruperea jucătorilor”, a explicat Di Martino.

El a adăugat că cele mai importante veşti sunt legate de prezenţa unui grup de cinci unguri, „deja deţinuţi în Ungaria pentru fapte asemănătoare cu ceea ce s-a produs în Italia”.

Procurorul a citat alte meciuri în sezonul 2010-2011, suspectate că ar fi fost aranjate de pariori, între care Bari-Sampdoria şi Lazio-Genoa, precum şi”şapte până la opt meciuri ale Sienei, urmărite cu lupa pentru posibile manipulări”: „Sunt vizaţi jucători, conducători şi antrenorul de atunci al echipei, Antonio Conte (în prezent la Juventus)”.

Mauri, căpitanul formaţiei Lazio, ar fi participat la trucarea a două meciuri

Căpitanul formaţiei Lazio Roma, Stefano Mauri, a fost implicat în scandalul meciurilor trucate de unul dintre jucătorii „pocăiţi”, Carlo Gervasoni, care susţine că lazialul a participat la trucarea a două partide, informează AFP.

Conform lui Gervasoni, arestat în aprilie, Mauri a participat la trucarea partidelor Lazio-Genoa (4-2, 14 mai 2011) şi Lecce-Lazio (2-4, 22 mai 2011), în beneficiul unor case de pariuri.

Internaţional italian în vârstă de 32 de ani, Mauri le spusese în aprilie fanilor, după ce a fost audiat pe această temă: „Staţi liniştiţi, sper că totul se va termina în curând”.

Format la Meda, Mauri a jucat la Modena, Brescia şi Udinese, înainte de a veni la Lazio în 2006.

Ordin de arest pentru portarul Petrolului, în cadrul Calcioscommese

Un ordin de arestare a fost emis pe numele portarului echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti în cazul de meciuri trucate „Calcioscommesse”, internaţionalul Domenico Criscită fiind audiat la centrul de antrenament al Italiei

Conform agenţiei Ansa, aceste persoane au fost reţinute pentru „asociere în vederea efectuării de fraude sportive”, în cadrul anchetei parchetului din Cremona privind meciuri aranjate.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...