Scandalul Pirelli: Piloţii ameninţă cu retragerea de la Nurburgring dacă vor fi probleme cu pneurile

Asociaţia piloţilor de Grand Prix (GPDA) a ameninţat, joi seară, printr-un comunicat, că piloţii se vor retrage de pe pista de la Nurburgring, unde are loc în acest week-end Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, dacă se vor repeta incidentele de la Silverstone, când patru pneuri au explodat.
Economica.net - vin, 05 iul. 2013, 11:40
Scandalul Pirelli: Piloţii ameninţă cu retragerea de la Nurburgring dacă vor fi probleme cu pneurile

„Piloţii membri ai GPDA doresc să-şi exprime îngrijorarea cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Silverstone. Avem încredere că schimbările efectuate în construcţia pneurilor vor avea efectul scontat şi că nu vor fi noi probleme. Suntem pregătiţi să ne pilotăm monoposturile la limită, cum am făcut-o mereu şi cum se aşteaptă echipele noastre, sponsorii şi suporterii. Totuşi, am decis că în cazul în care vor avea loc incidente similiare în timpul Marelui Premiu al Germaniei, ne vom retrage imediat din cursă, pentru că aceste probleme – evitabile – ar putea pune încă o dată în pericol viaţa piloţilor, comisarilor şi spectatorilor”, se arată în comunicatul citat, informează AFP.

Duminică, la Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone, pneurile stânga-spate de pe patru monoposturi de la patru echipe au explodat spectaculos în timpul cursei, în momente în care piloţii rulau cu viteze de peste 200 de kilometri pe oră, indicând o mare problemă de securitate în Formula 1. Pe lângă aceste explozii, alte maşini au fost chemate de urgenţă la boxe din cauza unor înţepături şi tăieturi apărute în cauciucuri.

Pirelli a anunţat, miercuri, că montarea incorectă a pneurilor şi folosire unei presiuni prea mici s-au numărat printre cauzele exploziilor cauciucurilor stânga-spate ale monoposturilor Mercedes, Ferrari, Toro Rosso şi McLaren, la MP al Marii Britanii. Unghiurile de cădere extreme şi vibratoarele agresive în virajele rapide, cum a fost cazul în cel cu numărul 4 de la Silverstone, care a fost scena celor mai multe explozii, au afectat de asemenea pneul stânga-spate, a mai precizat compania italiană.

La Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, care are loc începând de vineri, sunt folosite pneuri spate cu o structura din kevlar, care înlocuieşte structura de oţel utilizată anterior.

Începând cu Marele Premiu al Ungariei, de la finalul acestei luni, Pirelli a menţionat că va introduce o noua gamă de cauciucuri, care va combina caracteristicile penurilor din 2012 cu performanţa celor din 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...