1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Auto

Scandalul Volkswagen: Grupul german recheamă 11 milioane de maşini la service, pentru a înlocui softul care a păcălit testele

Volkswagen a anunţat, marţi, că va rechema până la 11 milioane de autovehicule la nivel mondial, pentru a se asigura că acestea respectă reglementările în materie de emisii poluante, transmite Reuters. Practic, clienţii care deţin o maşină VW, Audi, Porsche, Skoda sau Seat echipată cu pachetul software care a păcălit testele oficiale de poluare vor fi anunţaţi, în următoarele zile, că trebuie să meargă la service pentru a înlocui softul respectiv.

29 sep, 2015 | ECONOMICA.net

Anunţul a fost făcut de noul CEO al Volkswagen, Matthias Mueller, într-o întâlnire în spatele uşilor închise unde au fost convocaţi peste 1.000 de manageri din cadrul grupului, la sediul VW din Wolfsburg.

Compania încearcă astfel să-şi spele imaginea, afectată serios de scandalul emisiilor de CO2, după ce autorităţile din SUA au dezvăluit că maşinile VW, Audi şi Porsche cu anumite motorizări diesel sunt echipate cu un soft menit să înşele testele de poluare. Ulterior, sub presiunea autorităţilor din SUA, Germania, state din UE şi Asia, a ieşit la iveală că şi celelalte mărci de volum ale grupului, Skoda şi Seat, sunt afectate de problemă.

Volkswagen traversează cea mai gravă criză din istoria grupului, de aproape opt decenii. Guvernul german a impus companiei să prezinte, până la 7 octombrie, un plan prin care emisiile de CO2 ale maşinilor să fie readuse în rând cu standardele reglementate. Scandalul ar putea avea drept consecinţă revizuirea procedurilor de testare şi avizare a autoturismelor înainte să ajungă pe piaţă.

Grupul german a recunoscut anterior că aproximativ 11 milioane de maşini produse de grup sunt echipate cu softul problematic, dintre care 5 milioane marca Volkswagen, 2,1 milioane Audi, 1,2 milioane Skoda şi 1,8 milioane de vehicule comerciale uşoare. Anunţul iniţial al autorităţilor din SUA viza şi modele Porsche cu motorizare diesel, iar printre maşinile VW interzise ulterior de la vânzare de autorităţile elveţiene se numără şi modele Seat.

Dincolo de criza de moment a Volkswagen, Mueller a declarat că grupul va trece printr-un program de redresare şi modernizare, iar marca omonimă, afectată de costuri fixe ridicate şi marje scăzute de profit, se va bucura de aceeaşi independenţă de care beneficiază divizia premium Audi şi brandul de lux Porsche.

Volkswagen a vândut peste 5 milioane de autovehicule în prima jumătate a acestui an, în stagnare faţă de primul semestru din 2014. Grupul a avut vânzări de 108,7 miliarde de euro în primele şase luni din 2015, în creştere cu 10,1%, şi un profit net de 5,55 miliarde de euro. Volkswagen are aproape 600.000 de angajaţi la nivel mondial, din care 273.000 în Germania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO