Scandalul VW: softul prin care s-au falsificat testele din SUA a fost conectat şi la maşinile din Europa

Softul folosit de Volkswagen pentru falsificarea rezultatele testelor antipoluare în SUA a fost conectat şi la vehiculele diesel comercializate în Europa, a anunţat joi publicaţia germană 'Sueddeutsche Zeitung', citând informaţii din cadrul VW, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 08 oct. 2015, 09:43
Scandalul VW: softul prin care s-au falsificat testele din SUA a fost conectat şi la maşinile din Europa

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui soft care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv, nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanţii VW au recunoscut luna trecută că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor şi au anunţat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Dar producătorul auto german nu a dat detalii privind posibilitatea conectării dispozitivului la vehiculele vândute în afara SUA. ‘Sueddeutsche Zeitung’ citează informaţii din cadrul VW conform cărora compania germană ştie acum că acel soft recunoaşte procedurile la testele din SUA şi Europa.

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat speranţa că Volkswagen va face tot posibilul pentru a rezolva scandalul emisiilor şi a cerut grupurilor de lobby să nu condamne întreaga industrie auto, avertizând că astfel mii de locuri de muncă ar putea fi periclitate.

‘Ceea ce s-a întâmplat la VW trebuie clarificat urgent. Avem nevoie de transparenţă şi am impresia că firma rezolvă această problemă’, a afirmat joi oficialul german în Parlamentul European.

Răspunzând întrebării unui politician din Partidul Verzilor, Merkel a adăugat: ‘Vă rog să nu folosiţi acest scandal pentru a condamna întreaga industrie auto deoarece ar periclita mii şi mii de locuri de muncă din Europa’.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Un ordin nou al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), 25/2021, stabilește noi obligații pentru firmele de distribuție de energie electrică în cazuul în care au loc......
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada 2021-2027 – Moody’s
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada ...
Absorbţia completă a fondurilor UE ar duce la o creştere a PIB numai din aceste fonduri pentru ţările implicate, la ...
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Grupul italian Enel Spa vrea să-şi extindă afacerea de distribuţie a energiei în afara Europei şi Americii Latine şi ...
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti, a anunţat ministrul ...