Scandia dă asigurări că nu există COVID-19 în conservele sale, după ce patru angajați au fost confirmați cu virusul

Un mare producător de conserve din România, Scandia Food, asigură consumatorii că produsele sale nu conţin COVID-19, după ce câţiva angajaţi ai fabricii din Sibiu au fost depistaţi cu noul coronavirus, potrivit informaţiilor furnizate joi AGERPRES de către companie şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.    
Economica.net - joi, 07 mai 2020, 11:34
Scandia dă asigurări că nu există COVID-19 în conservele sale, după ce patru angajați au fost confirmați cu virusul
„De la începutul acestei pandemii am aplicat toate măsurile de prevenţie şi distanţare socială impuse de către autorităţi şi vom continua să colaborăm cu autorităţile competente în acest sens, în vederea protejării sănătăţii angajaţilor dar şi a siguranţei alimentare a produselor. Dorim să asigurăm toţi consumatorii de siguranţa produselor pe care le fabricăm şi comercializăm, răspândirea şi transmiterea acestui virus nu este posibilă prin intermediul acestora, cu atât mai mult cu cât vorbim de produse sterilizate termic şi realizate în condiţii maxime de igienă şi siguranţă alimentară. Asigurăm toţi partenerii noştri de eforturile susţinute în prevenirea acestui virus şi de continuarea activităţii curente în parametrii normali”, a transmis Scandia Food, la solicitarea AGERPRES.

Directorul general al Scandia Food, Andrei Ursulescu, a precizat că încă de la începutul lunii martie în fabrica din Sibiu a impus măsuri de prevenire a apariţiei cazurilor de COVID-19.

„În urma informaţiilor apărute în presă, precizăm că în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, Scandia Food a implementat încă de la începutul lunii martie un set de măsuri stricte de distanţare socială şi protecţie a angajaţilor precum: curăţarea şi igienizarea tuturor spaţiilor cu materiale recomandate pentru combaterea acestui virus, persoanele a căror activitate se poate desfăşura şi în afara biroului, lucrează de la domiciliu, suspendarea întâlnirilor cu parteneri externi alături de orice forme de vizite în fabrică, deplasări externe şi interne”, a afirmat directorul general al Scandia Food.

Potrivit sursei citate, în fabrica de la Sibiu tot personalul poartă măşti, în fiecare secţie este monitorizată temperatura, igiena şi starea de sănătate a angajaţilor, şedinţele se ţin doar online şi toţi salariaţii au la dispoziţie dezinfectante pentru încălţăminte şi mâini. De asemenea, directorul Andrei Ursulescu spune că „pentru evitarea contactului, la intrarea şi ieşirea din schimburi, uşa de acces este deschisă” şi paznicii sunt dotaţi cu mască şi ochelari de protecţie.

Conducerea companiei precizează că, în afara orelor de lucru, nu cunoaşte nici traseul şi nici programul angajaţilor.

„La nivelul unităţilor de producţie au fost luate toate măsurile de prevenţie şi distanţare socială impuse de către autorităţi, însă trebuie ţinut cont de faptul că din momentul terminării programului de lucru şi părăsirii sediului companiei nu putem avea un control asupra traseului angajaţilor şi a programului acestora în afara orelor de lucru”, a mai declarat Andrei Ursulescu.

Patru angajaţi ai fabricii de conserve din Sibiu au fost depistaţi cu COVID-19 şi alţi 52 sunt izolaţi acasă cu familiile lor, a precizat joi, pentru AGERPRES, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu. DSP are în derulare o anchetă epidemiologică privind cazurile de COVID-19 de la fabrica de conserve.

Scandia Food se recomandă drept liderul pieţei conservelor din România.

Fabrica Scandia din municipiul Sibiu este a treia din judeţ, unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19, potrivit informaţiilor de până acum furnizate de Prefectură. Până acum, alte două fabrici din oraşul Cisnădie, una de produse medicale, alta de senzori, au înregistrat cazuri de COVID-19 în rândul salariaţilor, însă activitatea aici a revenit la normal.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR. Dolarul scade la 4,38 lei.
Orange a câştigat licitaţia prin care va furniza Guvernului servicii de telefonie şi internet mobil
Orange a câştigat licitaţia prin care va furniza Guvernului servicii de telefonie şi internet mobil
Orange România a câştigat licitaţia prin care va furniza Secretariatului General al Guvernului (SGG) servicii de telefonie ...
Gigantul american Intel angajează în România zeci de specialişti IT, dar şi studenţi sau proaspăt absolvenţi
Gigantul american Intel angajează în România zeci de specialişti IT, dar şi studenţi sau proaspăt absolvenţi
Gigantul Intel scoate la concurs 24 de posturi în România pentru birourile din Timişoara, Galaţi şi Braşov pentru diferite ...