Şapte modele de scaune de bucătărie şi cum să le asortezi

Bucătăria este una dintre încăperile în care îți petreci o mare parte din timp, mai ales dacă gătești des pentru tine și familia ta. Așa că este important să alegi cu atenție mobilierul potrivit, care să-ți confere o atmosferă plăcută și un plus de confort pentru tine și familia ta.
Ion Dobreanu - mie, 24 aug. 2022, 12:01
Şapte modele de scaune de bucătărie şi cum să le asortezi

FOTO: https://unsplash.com/photos/TRCJ-87Yoh0

Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și sugestii privind alegerea scaunelor potrivite pentru bucătăria ta. Cum alegi un anumit model și cum îl asortezi cu restul elementelor din bucătărie?

Scaune tapiţate

Dacă îți dorești să le asiguri tot confortul celor dragi, poți alege pentru bucătăria ta un set de scaune tapițate. Acestea sunt mult mai confortabile și pot fi asortate ușor cu alte piese sau elemente din bucătărie, pentru că poți alege pentru tapițeria lor diferite imprimeuri, culori sau texturi. Spre exemplu, dacă vei alege un model de faianță de culoare albastră pentru pereții din bucătărie, te poți orienta către o culoare similară pentru tapițeria scaunelor. Însă, îți recomandăm să optezi pentru un material rezistent, care să poată fi curățat ușor cu o lavetă sau un burete umed, pentru că în bucătărie se gătește mult, iar tapițeria se poate păta repede.

Spre exemplu, scaunele cu tapițerie din piele sunt ideale pentru bucătăriile amenajate în stil clasic, fiind asociate totodată cu luxul și rafinamentul. Avantajul acestora este faptul că pot fi curățate cu ușurință, însă, au nevoie de o întreținere periodică.

Scaune din lemn netapițate

Avantajul principal al scaunelor netapițate este prețul, acestea fiind mult mai ieftine decât modelele tapițate. În plus, în cazul scaunelor simple ai libertatea de a le personaliza după bunul plac, cu pernuțe colorate, pături pufoase sau chiar și cu petice din blăniță, dacă îți dorești să îți amenajezi bucătăria într-un stil rustic.

Scaune cu cadru metalic

În general, scaunele cu cadru din metal au un design modern, așa că sunt ideale pentru bucătăriile amenajate în stil industrial. În plus, metalul este un material durabil, având un aspect aparte. Așa că dacă vrei să îți decorezi bucătăria în stil modern sau industrial, scaunele metalice sunt cea mai potrivită opțiune, și le poți găsi aici.

Scaune din paie

Dacă ai o bucătărie de vară cu terasă, atunci scaunele din paie ar putea fi exact elementul potrivit pentru a completa o atmosferă rustică. Însă, trebuie să iei în calcul faptul că aceste scaune sunt destul de greu de întreținut pe termen lung și nu ar trebui lăsate afară în timpul iernii sau în zilele ploioase.

Scaune înalte de bar

Ți-ai amenajat bucătăria într-un stil modern? Dacă în locul unei mese clasice ai optat pentru un bar elegant, atunci poți alege un set de scaune înalte de bar. Acestea sunt ideale pentru persoanele care nu petrec foarte mult timp în bucătărie, pentru cei care iau o gustare pe fugă și care preferă să ia cina în oraș. Tocmai de aceea, în cazul unei familii cu copii mici, sunt recomandate scaunele cu dimensiuni standard.

Scaune pliabile

Dacă ai o bucătărie de mici dimensiuni, atunci scaunele pliabile sunt soluția pe care o căutai. Acestea sunt ușor de strâns și de poziționat în orice colț al casei. Așa că atunci când ai nevoie de flexibilitate în bucătărie, le poți plia și le poți așeza sub masă, pentru a avea spațiu suficient pentru a-ți desfășura activitățile.

Scaune din lemn masiv

În general, în majoritatea bucătăriilor se află scaune cu cadru din lemn. Lemnul este un material foarte popular și poate fi folosit pentru crearea unei game variate de modele de scaune. Însă, pentru bucătăriile elegante, o alegere ideală ar fi scaunele din lemn masiv, care oferă o notă de rafinament.

Așadar, dacă te afli în căutarea scaunelor potrivite pentru bucătăria ta, te poți inspira din lista de mai sus. Gândește-te la stilul de amenajare pe care ți-l dorești, la timpul pe care ți-l petreci în bucătărie și la paleta cromatică pe care o vei alege. În funcție de aceste detalii îți va fi mult mai ușor să alegi scaunele ideale pentru bucătăria ta.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...