Scenariu: Un om de afaceri american, în spatele lui DD la Oltchim

Un om de afaceri american ar fi investitorul din spatele lui Diaconescu, informează România TV. Potrivit eurodeputatului Gigi Becali, Dan Diaconescu este ajutat de Adam Victor, şeful Transgas Development Systems.
Mihai Nicuţ - Dum, 23 sept. 2012, 12:37
Scenariu: Un om de afaceri american, în spatele lui DD la Oltchim

„Ăsta care este în spatele lui Dan Diaconescu am auzit că-l cheamă Victor Adam”, a spus Gigi Becali, la România TV, care a admis totuşi că nu este foarte sigur de această informaţie.

„Domnul Dan Diaconescu a făcut în nume personal oferta de cumpărare, fără să condiţioneze de implicarea unui partener sau să ne anunţe că oferta respectivă depinde şi de altcineva. Domnul Diaconescu a făcut oferta clar în nume personal. Am aflat că ar avea în vedere să lucreze în parteneriat, însă nu a făcut parte din oferta de cumpărare. Nu avem motive să fim îngrijoraţi, Dan Diaconescu a declarat că dispune dumnealui de toţii banii pentru a efectua toate plăţile. Mâine (luni n.red.) la ora 10.00 l-am convocat pentru semnarea contractului, este primul moment când putem semna contractul. Termenul maxim este 1 octombrie, are la dipoziţie, conform legii, 10 zile. Important este să semnăm contractul, să primim banii pentru acţiuni”, a declarat Remus Vulpescu, la România TV.

Compania pe care o conduce Victor Adam se ocupă cu transformarea cărbunelui în GPL, s-a dezvoltat pe două continente şi are în plan şi un al treilea: Europa.

Potrivit ZF.ro, Victor Adam este preşedintele şi directorul general al TransGas Development Systems, o companie activă în sistemul energetic, misiunea firmei fiind de a transforma rezervele semnificative de cărbune ale SUA în benzină. Potrivit profilului său de pe Linkendin, Victor Adam a lucrat timp de un an în Arabia Saudită în funcţia de inginer de foraj pentru compania Aramco. Apoi a lucrat timp de un an şi şase luni într-o mină de aur şi uraniu din Africa de Sud. A revenit apoi în Statele Unite unde a pus pe picioare compania Gas Alternative Systems, prin intermediul căreia a dezvoltat o serie întreagă de proiecte energetice în New York şi California. Din 2005 a preluat conducerea TransGas Development Systems, o afiliată a Gas Alternative Systems.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim Râmnicu Vâlcea, oferind 203 milioane de lei. Diaconescu nu a cumpărat nimic din datoriile combinatului.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...