Schema de ajutor de stat „Măsura 1”, destinată microîntreprinderilor, va fi lansată pe 25 octombrie. Preînscrierile încep din 18 octombrie

Etapa de preînscriere pentru schema de ajutor "Măsura 1" dedicată microîntreprinderilor începe pe data de 18 octombrie, pe platforma https://granturi.imm.gov.ro/auth/login, potrivit unui comunicat remis luni de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).
AGERPRES - lun, 11 oct. 2021, 20:00
Schema de ajutor de stat

Până la acea dată, aplicaţia acestei măsuri, creată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, se va afla în teste, pentru ca la momentul lansării platforma să răspundă tuturor solicitărilor.

Ediţia din acest an a „Măsurii 1”, program intitulat „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va fi lansată pe 25 octombrie, la orele 10:00, se menţionează în comunicat.

„Măsura 1” este o schemă de ajutor de stat prin care microîntreprinderile (SRL, PFA sau alţi solicitanţi) fără angajaţi în anul 2019 pot primi sprijin în valoare de 2.000 de euro/beneficiar.

Procedura de implementare a Măsurii 1, care reprezintă ghidul aplicantului, se află în prezent la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), pentru obţinerea avizului final premergător aprobării şi publicării în Monitorul Oficial al României, se precizează în comunicat.

Procedura de implementare a fost concepută conform prevederilor legislative în vigoare, respectiv OUG 130/2020 completată şi modificată ulterior, precum şi în baza propunerilor şi sugestiilor transmise de mediul de afaceri în perioada în care a fost pusă în dezbatere publică, arată Ministerul Economiei.

După obţinerea avizului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, MEAT va transmite procedura spre publicare în Monitorul Oficial.

Din data de 18 octombrie 2021, aplicaţia va permite crearea profilului, a numelui de utilizator şi a parolei pentru noile categorii de beneficiari ai acestei scheme de ajutor, se menţionează în comunicat.

Folosind semnătura electronică, solicitanţii vor înregistra atât datele reprezentantului legal sau ale împuternicitului, cât şi datele firmei înfiinţate în anul 2019/II/IF/profesii liberale.

De asemenea, ceilalţi aplicanţi eligibili care nu aveau cont pe platforma electronică se vor putea înregistra, după redeschiderea procedurii.

După relansarea din data de 25 octombrie, Măsura 1 va fi deschisă timp de 30 de zile calendaristice, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului, se precizează în comunicatul MEAT.

Potrivit Ministerului Economiei, la ediţia din acest an a „Măsurii 1” devin eligibili şi beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale şi a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020, ca şi beneficiarii din categoria profesioniştilor, definiţi şi reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfăşoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei, construită de firma autohtonă......
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...