Schema de compensare a facturilor pentru energie ale IMM-urrilor va fi aprobată tot prin OUG – ministrul Energiei

Schema de compensare a preţurilor la energie pentru IMM-uri cred că va fi aprobată tot prin ordonanţă de urgenţă şi dorim să fie aprobată tot de la 1 noiembrie, a declarat luni seara ministrul Energiei, Virgil Popescu, după şedinţa de Guvern.
AGERPRES - mar, 05 oct. 2021, 08:48
Schema de compensare a facturilor pentru energie ale IMM-urrilor va fi aprobată tot prin OUG – ministrul Energiei

„Noi avem pregătită, aproape finalizată schema pentru IMM-uri şi, cum dorim să fie aplicabilă tot de la 1 noiembrie…Eu sunt din fire o persoană optimistă şi cred că o să o aprobăm tot prin ordonanţă de urgenţă”, a menţionat el, adăugând: „Haideţi să vedem cum evoluează lucrurile în Parlament”, referindu-se la moţiunea de cenzură care va fi supusă marţi votului celor două Camere.

Popescu a adăugat că este dispus să discute cu toţi senatorii şi deputaţii pentru a sprijini acest proiect de lege, însă a spus din nou că acesta va fi aprobat tot prin ordonanţă de urgenţă.

„Sigur că da, sunt dispus să discut cu absolut toate forţele politice din Parlament pentru a discuta ce este mai bine pentru români. Inclusiv Legea offshore am spus că-mi doresc o majoritate mai mare decât majoritatea guvernamentală. Deci, sigur că sunt dispus, dar v-am spus sunt o fire optimistă şi cred că o vom aproba tot prin ordonanţă de urgenţă”, a susţinut şeful de la Energie.

La afirmaţia unui jurnalist: „Deci sunteţi sigur că mâine moţiunea va pica”, ministrul a răspuns: „V-am spus că sunt optimist şi cred că va fi aprobată prin ordonanţă de urgenţă”.

Ministerul Energiei lucrează la o schemă de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în contextul crizei preţurilor la energie, pe lângă cea a populaţiei, şi vrem să fie aplicabilă începând cu data de 1 noiembrie pentru această iarnă, a declarat, pe 29 septembrie, la un eveniment dedicat, ministrul Virgil Popescu.

„Este o instabilitate, este adevărat, din toate punctele de vedere. Avem o criză pe piaţa energiei, avem o criză a preţurilor în energie, a preţurilor la gaze naturale, care este globală în acest moment, de aceea este evident că avem această incertitudine, dar am văzut şi un optimism moderat, este adevărat, al întreprinzătorilor. Revenind la criza preţurilor din energie, lucrăm la o schemă de ajutor pentru IMM-uri, pe lângă cea a populaţiei, care este gata, şi vrem să fie aplicabilă începând cu data de 1 noiembrie pentru această iarnă”, a spus Popescu, la evenimentul de lansare a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”.

Guvernul a adoptat o schema de compensare pentru facturile de gaze și energie electrică ale consumatorilor casnici, prin care, ca regulă general, statul suportă 21 de bani/kWh din facture de energie electrică a oricărui consumator până la nivelul de 1.000 kWh consumați în intervalul 1 noiembrie-31 martie și 25% din factura de gaze pentru persoanele fizice care consumă în aceeași perioadă până la 1.000 de metri cubi de gaze.

Te-ar mai putea interesa și
G7 ar urma să fie de acord să analizeze ideea unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc
G7 ar urma să fie de acord să analizeze ideea unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc
Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7) ar putea să anunţe un efort destinat introducerii unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc, au declarat luni, pentru Bloomberg, mai mulţi......
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul ungar va utiliza toate mijloacele aflate la dispoziţia sa pentru a sprijini extinderea companiilor ungare pe pieţele ...
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Ministerul Finanţelor a listat luni patru noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în valoare totală de peste 1,44 miliarde ...
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
La trei luni de la publicarea propunerii legislative de către Comisie, Consiliul UE a adoptat definitiv regulamentul care ...