Schimb între regii diamantelor: mallul AFI Cotroceni va avea un nou proprietar

Mallul AFI Cotroceni va avea un nou proprietar. După aproape un an de la declanșarea negocierilor pentru salvarea Africa Israel Investments, creditorii par să fi ajuns totuși la un acord cu miliardarii americani de origine israeliană Naty și Ofer Saidoff, spun surse apropiate tranzacției.
Andrada Ghira - lun, 30 oct. 2017, 07:16
Schimb între regii diamantelor: mallul AFI Cotroceni va avea un nou proprietar

Compania Africa Israel Investments, care deține AFI Properties, acționarul majoritar al AFI Europe, prezentă pe piața din România, va avea un nou proprietar. După lungi discuții și mai mulți investitori interesați de preluarea Africa Israel, printre care și omul de afaceri Ioannis Papalekas, se pare că deținătorii de obligațiuni au acceptat oferta fraților Saidoff de salvare a companiei, aflată în insolvență.

Ioannis Papalekas a fost interesat de achiziția companiei cu probleme, însă era intersat doar de activele din Europa, spun surse apropiate tranzacției.

Africa Israel Investments are datorii de 682 milioane de euro către investitorii în obligaţiunile companiei. După ce în vara acestui an, deținătorii de obligațiuni au anulat discuțiile exclusive cu frații Saidoff pentru preluarea companiei, aceștia au acceptat cele 507 milioane de euro propuse, iar afacerea va fi curând parafată, mai spun sursele citate. După finalizare, compania va fi delistată de la Bursa din Tel Aviv.

Întrebat recent de ECONOMICA.NET dacă tranzacția de preluare a Africa Israel afectează activitatea companiei, David Hay, CEO AFI Europe România spunea că AFI Properties, care deține 57% din AFI Europe, este o companie solidă, cu ratinguri bune de la agențiile de rating și care are un cash flow bun. „Dacă proprietarul se schimbă, acest lucru nu ne va afecta”, spunea Hay la punerea pietrei de temelie a noului mall pe care îl construiește la Brașov.

Cine este Naty Saidoff 

Cei care au oferit 507 milioane de euro pentru preluarea Africa Israel Investments sunt frații Naty și Ofer Saidoff, născuți în Israel, dar care au emigrat în SUA. Cel mai cunoscut dintre cei doi frați este Naty Saidoff, 60 de ani, dealer de diamante, investitor în imobiliarele din Los Angeles și filantrop.

Preluarea Africa Israel Investments este a doua încercare a fraților Saidoff de intrare pe piața din Israel, după ce au eșuat în preluarea unui alt dezvoltator israelian. Naty Saidoff nu are investiții în Israel.

Proprietarul Africa Israel Investments este Lev Leviev, 61 de ani, supranumit „Regele diamentelor„. Leviev are o avere estimată de Forbes la 1,19 miliarde de dolari şi este al 14-lea cel mai bogat israelian. Pe lângă afacerile în imobiliare, miliardarul mai deţine mine de diamante în Angola, Africa de Sud şi Botswana.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...