Schimbare de plan la Aversa. Pompele româneşti se pot vinde acum pe bucăţi şi la jumătate de preţ

Într-o nouă încercare de a vinde Aversa Bucureşti, statul a micşorat pragul minim la care s epoate vinde fabrica. Licitaţiile pornesc de la puţin peste 35 de milioane de euro iar preţul nu poate coborî mai jos de 17,6 milioane de euro
Florin Cojocaru - Dum, 30 iun. 2013, 21:05
Schimbare de plan la Aversa. Pompele româneşti se pot vinde acum pe bucăţi şi la jumătate de preţ

Fabrica de pompe Aversa Bucureşti, aflată în faliment, se scoate din nou la licitaţie, după ce o primă sesiune de cinci licitaţii a eşuat. Preţul de pornire este acelaşi, 33,4 milioane de euro, însă caietul de sarcini s-a modificat în sensul de a permite cumpărarea tuturor activelor fabricii la 17,6 milioane de euro, jumătate din preţul de pornire, ne-a spus un director Aversa sub protecţia confidenţialităţii.

„Garanţia de participare la licitaţie a rămas aceeaşi, 5,2 milioane de euro iar caietul de sarcini costă tot 5.000 de euro. Ce s-a schimbat este că limita inferioară de vânzare a activelor Aversa s-a stabilit la 17,6 milioane de euro, fără TVA, la jumătate faţă de preţul de pornire al licitaţiei. Va fi o sesiune succesivă de cinci licitaţii”, ne-a declarat sursa citată.

La precedentele sesiuni de licitaţii organizate de lichidatorul judiciar Rominsolv nu s-a prezentat niciun potenţial cumpărător deşi preţul a coborât succesiv până la 22 de milioane de euro. Discuţii neangajante s-au purtat cu diverse companii imobiliare cum ar fi sud-africanii NEPI şi divizia de imobiliare a gigantului din retail IKEA, interesate de terenul fabricii aflat într-o zonă centrală a Bucureştiului, însă nimic concret nu s-a realizat. Explicaţia ar fi că nimeni nu ar fi cu adevărat interesat să păstreze producţia de pompe pentru cel puţin încă trei ani, cum se prevede în caietul de sarcini ca clauză suspenzivă de vânzare a activelor, ci doar de valorificarea în scop imobiliar a terenului.

Potrivit sursei citate, interesate de producţie ar fi grupuri româneşti precum Romenergo, General Turbo sau Romelectro însă acestea trebuie să aducă mai întâi garanţia de 5,2 milioane de euro. Preţul cerut de lichidatorul judiciar şi de patronul AVAS este pentru toate activele Aversa: teren, hală producţie, utilaje, mărci şi brevete.

În prezent, Aversa are închiriate hale, utilaje şi personal către Industrialexport, o firmă din grupul Romenergo care fabrică pompe pentru ecluzele de la Agigea şi Basarab de pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. În schimb, primeşte 10% din tot ceea ce vinde compania. Romenergo nu şi-a exprimat intenţia de a cumpăra Aversa. Fabrica de pompe bucureşteană este fabricantul a 98% din toate pompele existente în ţară. Este şi unic furnizor pentru pompele de răcire de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Principalul activ al fabricii este terenul în suprafaţă de aproape 10 hectare situat în zona Obor, la 10 minute de Centrul Bucureştiului.

Aversa a fost înfiinţată în 1882 de un neamţ  stabilit în Romania care a înfiinţat un mic atelier de forjă pe un teren situat în fostul ”Câmp al Moşilor” din ”Gura Oborului”. La începutul celui de-al doilea război mondial fabrica este ocupată de armată şi îşi schimbă profilul în fabricarea armamentului. Se produc piese pentru mitraliere, branduri, se toarnă corpuri de bombe, se execută bucătării mici de campanie. În anul 1945, Adunarea Generala a Acţionarilor hotărăşte ca vechea fabrică sa se repoziţioneze. Frecventele incendii care bantuie Bucurestiul în anii 1945-1946 se constituie într-o oportunitate pentru acţionari, care sesizeaza nevoia din piaţă şi încep fabricarea unor pompe de stins incendii. Până anul trecut, la declararea falimentului, Aversa era unul din cei mai importanţi producători de pompe din centrul şi estul Europei.

Te-ar mai putea interesa și
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ani, a afirmat vineri ministrul de externe eston Margus Tsahkna, relatează......
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului ...
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...