1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Schimbare de strategie la autostrăzi: CNAIR îşi va trimite zilnic angajaţii pe şantiere, din 15 martie - surse

Dacă până acum angajații de la Drumuri inspectau șantierele de autostrăzi în medie o dată la două săptămâni, începând cu deschiderea oficială a sezonului de construcții din 15 martie, aceștia vor monitoriza zilnic activitatea constructorilor, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul CNAIR. Schimbarea de strategie are ca scop asigurarea respectării termenelor pentru finalizarea lucrărilor.

18 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

"CNAIR va amplasa birouri în fiecare șantier. Un reprezentant al CNAIR va fi în permanență acolo din 15 martie", au declarat surse din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit lor, în cadrul acelor birouri vor fi pe lângă angajați ai CNAIR și reprezentanți ai autorităților locale precum și ai constructorilor.

Amplasarea de birouri în fiecare șantier are ca scop prevenirea întârzierilor în derularea contractelor, precum și asigurarea respectării termenelor de finalizare a lucrărilor asumate de către constructori, mai spun sursele noastre.

Deși plătește milioane de euro pentru supervizarea fiecărui șantier de către firme private de consultanță, CNAIR apreciază că este necesară și trimiterea angajaților proprii pe șantiere.

Rămâne de văzut cum va evolua ritmul lucrărilor pe șantierele de autostrăzi, dacă va fi implementată strategia nouă.

Miza pentru finalizarea lucrărilor este una uriaşă, în contextul în care mai mulţi reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare PSD - ALDE au anunţat că anul acesta vor fi gata 180 de kilometri de drumuri de mare viteză.

Estimarea este considerată însă nerealistă de către reprezentanţi ai Asociaţiei Pro Infrastructură, care apreciază la rândul lor că vor fi inauguraţi doar 43 de kilometri de autostradă în 2019.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO