„Schimbare la faţă” pentru Lidl: deschide primul magazin cu etaj şi cu verdeaţă pe acoperiş

Retailerul german Lidl va inaugura la finalul acestui an primul său magazin cu etaj, în cartierul Pantelimon din sectorul 2 al Capitalei. Unitatea va avea o suprafaţa standard pentru discounter, dar va avea în plus faţă de celelalte supermarketuri un spațiu de vegetație amplasat pe acoperiș. 
Alina Stanciu - mar, 16 aug. 2016, 07:33

La finele acestui an, discounterul german Lidl va inaugura, în cartierul bucureştean Pantelimon, primul său magazin cu etaj din România, pe un teren cu suprafaţă de numai 3.000 de metri pătraţi pe care l-a cumpărat de la distribuitorul de instalaţii frigorifice Midal Holding. „Planul pentru noul magazin Lidl din Pantelimon este unul diferit de stilul cu care clienții noștri sunt obișnuiţi. Astfel, la parter se va afla parcarea magazinului și la etaj spațiul comercial”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Magazinul din Şoseaua Pantelimon nr. 111A. va avea o suprafaţă totală de aproximativ 1.200 mp, standard pentru o unitate operată de retailerul german. Va avea în plus, în premieră pentru piaţa locală, acoperiş cu verdeaţă. „Pentru că Lidl încurajează protejarea mediului înconjurător, unitatea va fi prevăzută cu un spațiu de vegetație amplasat pe acoperiș. Astfel, pe lângă aspectul plăcut, clădirea comercială va avea și rolul de a reduce efectul de seră din oraș, absorbind praful, dioxidul de carbon și producând oxigen”, mai spun oficialii companiei. Potrivit acestora „procesul de construcție a noului magazin se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, în conformitate cu normele de protecție a mediului”.

Cu magazinul din Pantelimon, Lidl va face concurenţă retailerului Profi, care are deschise trei magazine în zonă, dintre care două chiar în imediata apropiere a viitorului supermarket. Tot în zonă, şi retailerul Mega Image are deschis un magazin. 

Retailerul german operează în momentul de faţă 196 de supermarketuri la nivel naţional, cel mai recent inaugurat fiind în Bucureşti, pe strada Teiuş nr 2. De altfel, în Capitală, compania a ajuns să deţină 21 de unităţi. Totodată, retailerul este în plin proces de modernizare a unităţilor mai vechi. Odată cu finalizarea lucrărilor, magazinul Lidl își va întâmpina clienții cu un nou design în care va predomina culoarea antracit, iar signalistica va fi realizată în culorile alb și negru, pentru o lizibilitate sporită.

 

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...