1EUR = 4.7320 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Schimbare la vârful celui mai puternic grup farma: Robert Popescu pleacă de la conducerea A&D Pharma, care a fost preluat de Dr. Max Group

Robert Popescu pleacă de la conducerea A&D Pharma, cel mai puternic grup farmaceutic din România, după 10 ani în poziţia de CEO al grupului. Plecarea lui Robert Popescu survine pe fondul preluării A&D Pharma de către grupul Dr. Max.

În urma integrării grupului A&D Pharma în Dr. Max Group, Robert Popescu, CEO al A&D Pharma, va pleca din companie cu efect imediat. Până la momentul în care un nou CEO va fi numit, Leonardo Ferrandino, președinte și CEO al Dr.Max, va conduce interimar compania.
Timp de 10 ani, Robert Popescu a asigurat conducerea A&D Pharma, din care fac parte lanțurile de farmacii Sensiblu și Punkt, distribuitorul de medicamente Mediplus și A&D Pharma Marketing&Sales.

„Îi mulțumim lui Robert Popescu pentru dedicarea și determinarea cu care a condus Grupul A&D Pharma. Dr.Max își ia angajamentul ca prin intermediul unui plan ambițios de investiție ce are în vedere angajații, farmaciile, tehnologia și lanțul de aprovizionare să continue dezvoltarea Grupului A&D Pharma. Totodată, ne luăm angajamentul de a fi mereu alături de pacienții din România’’, a declarat Leonardo Ferrandino, președinte și CEO al Dr.Max Group.

Dr. Max a intrat pe piaţa românească în iunie 2017, prin achiziţia lanţului de farmacii Arta, cu 31 de unităţi. După ce a preluat farmaciile Sensiblu şi Punkt, deţinute de A&D Pharma, Dr. Max are, în total, 613 farmacii în România. De asemenea, după preluarea A&D Pharma, Dr. Max devine distribuitor integrat de produse farmaceutice şi furnizor de servicii de marketing şi vânzări, cu peste 5.000 de angajaţi.

În aprilie 2018, lanţul internaţional de farmacii Dr. Max a primit aprobarea Consiliului Concurenţei pentru achiziţia A&D Pharma Group, prin intermediul Glebi Holdings PLC. În urma deciziei Consiliului Concurenţei, Dr. Max e acţionar majoritar al A&D Pharma Group.

”Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezența Dr. Max pe piața românească. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa, deținând poziția de lider pe majoritatea piețelor pe care este prezent (Republica Cehă, Slovacia, România, Polonia, Serbia și Italia). Vom consolida operațiunile A&D Pharma, promovând în continuare pe piața locală elementele care au impus brandul corporativ Dr. Max drept un veritabil standard în industrie: serviciile pentru pacienți și consumatori, o gamă largă de produse și accesibilitatea”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr. Max, după ce Concurenţa a aprobat tranzacţia prin care a cumpărat grupul A&D Pharma.

În prezent, ca urmare a integrării A&D Pharma în Dr. Max Group, jucătorii cu cele mai mari afaceri din piaţa farmaciilor din ţara noastră sunt:

  • Catena;
  • Dr. Max, care operează lanţurile de farmacii Sensiblu şi Punkt;
  • Dona;
  • Help Net. 

Dr. Max își desfășoară activitatea în opt țări din Europa (Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Italia, Serbia, Ungaria și Bulgaria), unde operează peste 2.100 farmacii, cu venituri cumulate anuale de 2,7 miliarde euro și peste 15.500 angajați.

Dr. Max este deţinut de Penta Investments, grup de investiţii privat care are active în sănătate, servicii financiare, producţie, apărare, retail, dezvoltare imobiliară şi mass-media. În 2017, companiile controlate de Penta Investments dețineau active cu o valoare totală de 9 miliarde de euro și peste 41.000 de angajați.

Citeşte în Economica şi: Cum ne-ar putea afecta vânzarea celui mai mare grup farmaceutic din România

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO