Schimbări la Mega Image legate de necesitatea de a reduce emisiile de CO2. Măsurile vor avea impact atât asupra producătorilor, cât și a consumatorilor

Ahold Delhaize, grupul belgian care operează lanțul Mega Image, va lua noi măsuri pentru a reduce emisiile de CO2 inclusiv la nivelul furnizorilor și producătorilor cu care lucrează. Impacul va fi asupra modului în care aceștia produc, dar și a sortimentelor pe care retailerul le va pune pe rafturi. În plus, consumatorii finali vor beneficia de reduceri și programe dedicate dacă vor consuma responsabil. Retailerul și-a propus ca până în 2030 să reducă emisiile cu 37%.
Alina Stanciu - mar, 29 nov. 2022, 22:04
Schimbări la Mega Image legate de necesitatea de a reduce emisiile de CO2. Măsurile vor avea impact atât asupra producătorilor, cât și a consumatorilor

Ahold Delhaize, grupul din care face parte lanțul Mega Image, a decis extinderea măsurilor privind reducerea emisiilor de CO2 asupra întregului lanț de aprovizionare, potrivit unui anunț al companiei. Aceasta după ce măsurile privind decarbonizarea au vizat propriile operațiuni prin diminuarea consumului de energie, schimbări ale sistemelor de refrigerare sau a transportului. Scopul este reducerea emisiilor de CO2 pentru întreg lanț valoric cu cel puțin 37% până în 2030.

Anterior, compania și-a mai setat ca obiective să fie cu emisiile spre zero în întregul său lanț valoric până în 2050. În ceea ce privește propriile operațiuni, compania își menține angajamentul de a deveni cu emisiile spre zero până în 2040, cu un obiectiv intermediar de reducere cu 50% până în 2030.

În consecință, toți producătorii și furnizorii magazinelor grupului vor trebui să-și asume angajamente legate de reducerea emisiilor. Mai exact, vor trebui să accelereze procesul de îmbunătățire a modului în care își cresc animalele, în care se aprovizionează cu  materii prime, sau procesează. De asemenea, pentru a rămâne furnizori, vor trebui să reducă deșeurile alimentare.

„Un element-cheie al eforturilor noastre de decarbonizare este încurajarea și sprijinirea furnizorilor noștri în stabilirea propriilor obiective de reducere a emisiilor în conformitate cu cele mai recente dovezi științifice și semnarea inițiativei Science Based Targets. Aceste angajamente de reducere a emisiilor vor accelera îmbunătățirile în ceea ce privește creșterea animalelor, aprovizionarea cu materii prime, reducerea despăduririlor, procesarea, reducerea deșeurilor alimentare, ambalarea și transportul. Mărcile noastre pot contribui prin sprijinirea furnizorilor și fermierilor lor cu acțiuni concrete de mediu. Acestea pot face acest lucru, de exemplu, prin stabilirea unor contracte pe termen lung cu fermierii”, anunță compania.

Mai multe produse proteice pe bază de plante în magazinele Mega Image

Modificări vor avea loc și în ceea ce privește produsele comercializate sub mărcile Ahold Delhaize, urmând a fi introduse  mai multe produse proteice pe bază de plante precum și mai multe produse vegane și vegetariene. De asemenea, se vor dezvolta noi sortimente cu mai puține emisii încorporate. Spre exemplu, toate mărcile Delhaize din Europa (precum 365) se vor angaja să stabilească, până la sfârșitul anului 2024, o bază de referință pentru raportul actual de proteine și obiective privind raportul de proteine până la sfârșitul anului 2024.

„În calitate de grup de supermarketuri și comercianți cu amănuntul de tip mainstream, dorim să le oferim clienților produse durabile și sănătoase, menținând în același timp disponibilitatea la raft și accesibilitatea la prețuri accesibile în primul rând. Angajamentul nostru este față de generațiile viitoare, de a continua să jucăm un rol de lider în tranziția către un sistem alimentar mai durabil. Suntem mândri de fruntași precum Albert Heijn, care inspiră alte mărci din cadrul grupului Ahold Delhaize – și din sector – să ducă performanța în materie de sustenabilitate la următorul nivel pe piața lor”, spune Jan Ernst de Groot, director general pentru dezvoltare durabilă al Ahold Delhaize.

Mai multe avantaje pentru clienți

Obiectivele retailerului legate de reducerea CO2 vor avea impact, spune compania, inclusiv asupra consumatorilor finali. Vor exista programe de fidelizare și reduceri pentru a-i recompensa pe cei ce fac alegeri mai sustenabile. De asemenea, se vor schimba etichetele și vor apărea sisteme de navigare prin care clienții pot accesa mai multe informații despre produsele pe care le cumpără.

„Ajutarea clienților să înțeleagă impactul deciziilor lor de cumpărare și să facă alegeri care să se potrivească nevoilor, gusturilor și valorilor lor reprezintă o parte importantă a abordării noastre”, transmite compania.

Obiectivele climatice ale Ahold Delhaize sunt în conformitate cu obiectivul ONU de menținere a încălzirii globale sub 1,5°C.

 

Te-ar mai putea interesa și
SUA cred că balonul chinez face parte dintr-un program extins de supraveghere al Beijingului – presă
SUA cred că balonul chinez face parte dintr-un program extins de supraveghere al Beijingului – presă
Serviciile de informaţii din SUA sunt de părere că balonul chinez care a traversat săptămâna trecută spaţiul aerian american înainte de a fi doborât face parte dintr-un amplu program de......
Vânzările în cele două outleturi Fashion House din București au crescut cu 34% în 2022
Vânzările în cele două outleturi Fashion House din București au crescut cu 34% în 2022
Vânzările în cele două outleturi Fashion House din București au crescut cu 34% în 2022, iar dezvoltatorul anunță ...
Clifford Chance Badea recrutează doi noi avocați pentru practica de Litigii: Vicu Buzac și Laura Costea
Clifford Chance Badea recrutează doi noi avocați pentru practica de Litigii: Vicu Buzac și Laura Costea
Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, își extinde practica de Litigii & ...
Raport global: 830 de milioane de tineri nu vor avea competenţele necesare pentru piaţa muncii, în 2030
Raport global: 830 de milioane de tineri nu vor avea competenţele necesare pentru piaţa muncii, în 2030
Şase din zece tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani (830 de milioane de persoane), la nivel global, nu vor avea competenţele ...