E oficial. Cătălin Homor a fost revocat de la conducerea CNAIR. De ce a fost demis şeful autostrăzilor?

Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost revocat din această funcţie, după ce premierul Sorin Grindeanu a solicitat demiterea sa încă de săptămâna trecută. Interimatul urmează să fie asigurat de Cristian Andrei, şeful direcţiei de mentenanţă, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul companiei.
Economica.net - mie, 11 ian. 2017, 10:47
E oficial. Cătălin Homor a fost revocat de la conducerea CNAIR. De ce a fost demis şeful autostrăzilor?

Update 14:00

În data de 10 ianuarie 2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al Directorului General Cătălin Homor. „În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a Directorului General”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a:

– existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil);
– situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire;
– modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

„De facto, cel care conduce compania e Cristian Andrei. Cătălin Homor nu mai semnează nimic. Aseară, cel care a condus videoconferinţa cu regionalele a fost Cristian Andrei”, ne-au declarat sursele din cadrul CNAIR.

Contactaţi anterior de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au confirmat revocarea lui Cătălin Homor din funcţia de director general al CNAIR. Aceştia au mai spus şi că a fost trimis Corpul de Control al Ministerului la companie.

Cristian Andrei ocupă funcţia de director al Direcţiei de Mecanizare şi Mentenanţă din cadrul CNAIR.

Anterior, acesta a deţinut funcţia de director general adjunct pe partea de întreţinere şi siguranţa drumurilor în perioada când compania era condusă de către Narcis Neaga.

Cătălin Homor a fost numit director general al CNADNR (actuala CNAIR) în decembrie 2015. Anterior, acesta a deţinut atribuţii de director general la Metrorex, după ce fusese Directorul de Investiţii şi Achiziţii Publice din 2013 al companiei care gestionează metroul bucureştean.

Cătălin Homor este de profesie inginer constructor. Anterior poziţiei din Metrorex, Homor a lucrat la o firmă de construcţii din mediul privat Comnord SA, deţinută de omul de afaceri Sorin Creţeanu.

Săptămâna trecută, premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.

„L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc – n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR şi, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare ci şi la cauzele care au dus la această situaţie nefericită”, a declarat premierul, la finalul unei şedinţe ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

 (CNAIR) o verificare a:

 

  • existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil);
  • situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire;
  • modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

 

În data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al Directorului General Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a Directorului General. 

 

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit, ci......
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...