Şeful magazinelor Bricostore şi Brico Depot din România a fost promovat în cadrul grupului

Alain Souillard, CEO Brico Dépôt Franţa, Spania, România şi Portugalia va fi promovat de luna viitoare în echipa executivă a grupului de retail Kingfisher, numărul unu pe piaţa de bricolaj din Europa. În schimb, Philippe Tible, CEO-ul Brico Depot la nivel internaţional va fi eliberat din funcţie. 
Alina Stanciu - vin, 13 iun. 2014, 09:59
Şeful magazinelor Bricostore şi Brico Depot din România a fost promovat în cadrul grupului

Grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer de bricolaj din Europa şi proprietarul lanţului Brico Depot şi Bricostore din România îşi schimbă managementul, ca urmare a unei noi direcţii de business, informează DIY Week. Astfel, Philippe Tible, CEO-ul brandurilor Castorama şi Brico Depot îşi va părăsi, până la finele lui iulie, poziţia din boardul companiei, dar şi din echipa executivă a retailerului. Va rămâne însă în cadrul companiei până la finalizarea negocierilor pe care Kingfisher le poartă pentru preluarea lanţului MR Bricolage.

Totodată, Alain Souillard, CEO-ul  Brico Dépôt Franţa, Spania, România şi Portugalia va face parte din echipa executiva a companiei, începând cu 1 iulie.  Această echipă este responsabilă pentru deciziile strategige ale grupului. „În momentul de faţă avem în derulare proiecte foarte importante, printre care dezvoltarea unui nou format pentru brandul Castorama, expansiunea  business-ului Brico Deppot în Franţa şi alte pieţe europene, dar şi negocierile exclusive pentru preluarea Mr Bricolage. Având în vedere că am intrat într-o nouă fază a dezvoltării noastre, avem nevoie de o nouă generaţie de lideri care să se ocupe de aceste aspecte”, a declarat Daniel Bernard, preşedintele Kingfisher.

Kingfisher a deschis pe 14 martie, sub brandul Brico Depot, primele sale două magazine din România, în urma preluării celor 15 bunităţi Bricostore de la compania franceză Bresson. Este vorba despre unităţile Pantelimon şi Orhideea din Bucureşti, care s-au transformat în cele aproximativ două luni de când au fost închise pentru reamenajări în adevărate „depozite” de marfă în care clienţii sunt invitaţi să îşi aleagă produsele.

La nivel de grup, Kingfisher, care operează branduri precum Brico Depot, Castorama, B&Q sau Screwfix a înregistrat în primul trimestru al acestui an vânzări totale în valoare de 2,78 miliarde de lire sterline, cu 6,1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Profitul companiei a fost de 142 de milioane de lire sterline, cu 20,3% peste nivelul din primul trimestru 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Datorită noilor fabrici de semiconductori care sunt planificate sau se construiesc, deficitul global de cipuri care a afectat industria auto anul acesta se va remedia în curând, a afirmat vineri......
Bucureștiul intră de sâmbătă în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce restricții se impun
Bucureștiul intră de sâmbătă în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce restricții se impun
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de vineri, ca accesul în ...
Peter Szijjarto: Ungaria nu va ceda în fața șantajului Comisiei Europene și nu va renunța la legea privind propaganda LGBT în școli
Peter Szijjarto: Ungaria nu va ceda în fața șantajului Comisiei Europene și nu va renunța la legea privind propaganda ...
Ungaria nu va ceda teren în ceea ce priveşte politicile care au determinat Uniunea Europeană să-i impună penalităţi ...
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune ...