1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Schulz: Europenii îl preferă pe Barack Obama

"Marea majoritate a oamenilor politici şi alegătorilor din Europa vor o victorie a preşedintelui Barack Obama", a declarat, marţi, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-un interviu acordat înainte de începerea alegerilor prezidenţiale americane, relatează AFP.

06 noi, 2012 | Mediafax

"O mare parte a oamenilor din capitalele europene şi de la Bruxelles chiar doresc un al doilea mandat pentru Barack Obama (...) Căci el este mai apropiat de valorile europene decât Mitt Romney", a declarat Schulz într-un interviu pentru postul de radio german Deutschlandfunk.

Social-democratul german a subliniat mai ales comunitatea valorilor în materie de politică socială şi de asigurări de sănătate între europeni şi Obama, în timp ce rivalul său Romney, precum şi "ultrareligioşii care îl susţin", sunt, în opinia sa, mai îndepărtaţi de convingerile europene.

El a recunoscut că Europa şi politica internaţională în general au jucat un rol foarte mic în campania prezidenţială americană. Potrivit lui, Statele Unite nu mai consideră relaţia transatlantică foarte importantă.

El remarcă, de asemenea, că europenii ar fi fost "trataţi cu mai multă seriozitate" dacă ar fi fost uniţi.

O anchetă "Transatlantic trends 2012" ("Tendinţe transatlantice 2012"), realizată în iunie pentru German Marshall Fund (GMF), o instituţie americană de promovare a legăturilor transatlantice, a arătat că în cazul în care locuitorii Uniunii Europene ar putea participa la alegerile prezidenţiale americane din 6 noiembrie, 75 la sută dintre ei ar vota pentru Barack Obama şi numai 8 la sută pentru Mitt Romney.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO