Schulz: Spionarea instituţiilor europene ar fi „o lovitură grea pentru relaţiile UE-SUA”

Informaţiile potrivit cărora Statele Unite au spionat instituţiile europene, dacă se confirmă, vor reprezenta "o lovitură teribilă" pentru relaţiile dintre UE şi Washington, a apreciat luni preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.
Economica.net - mar, 02 iul. 2013, 05:26
Schulz: Spionarea instituţiilor europene ar fi

Schulz a declarat că a fost „profund şocat” de aceste dezvăluiri, în discursul său, la sesiunea de deschidere a Parlamentului European de la Strasbourg.

„Dacă aceste aserţiuni vor fi confirmate, aceasta va însemna că situaţia este extrem de serioasă” şi ele vor reprezenta „o lovitură teribilă pentru relaţiile dintre UniuneaEuropeană şi Statele Unite”, a avertizat preşedintele social-democrat al Parlamentului European, care a menţionat în decursul ultimelor zile un posibil „imens scandal”.

„Parlamentul European nu trebuie să fie tratat precum un duşman”, a adăugat Schulz, evocând informaţiile potrivit cărora au fost instalate microfoane în Biroul de Informare al Parlamentului European de la Washington.

„Eu înţeleg perfect că trebuie să fie luate măsuri în lupta împotriva terorismului, sunt necesare şi activităţi de informare, dar eu nu am sentimentul că instituţiile europene au intenţia de a pregăti atentate teroriste, de aceea eu consider că acest mod de a acţiona este complet intolerabil”, a declarat preşedintele Parlamentului European.

Schulz a anunţat că a avut o „întâlnire cu ambasadorul american la Uniunea Europeană” şi i-a „cerut ca în mod cât mai rapid şi cât mai complet posibil, să ofere toate explicaţiile necesare”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...