Şcolile rămân închise în Bucureşti toată săptămâna, din cauza vremii, anunţă primarul Gabriela Firea

Şcoli închise în Bucureşti din cauza vremii. Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat codurile portocaliu şi galben, fiind aşteptate temperaturi extrem de scăzute şi ninsori în mai mult de jumătate de ţară. Primarul general al Capitalei a declarat marţi că elevii se întorc la cursuri săptămâna viitoare.
Economica.net - mar, 27 feb. 2018, 09:55
Şcolile rămân închise în Bucureşti toată săptămâna, din cauza vremii, anunţă primarul Gabriela Firea

Şcoli închise în Bucureşti din cauza vremii. Marţi şi miercuri, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare rămân suspendate integral în mai multe judeţe. În Capitală, elevii se vor întoarce la şcoală luni, săptămâna viitoare.

Marţi, 27 februarie, cursurile au fost suspendate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Dolj, Constanţa, Giurgiu (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov şi Teleorman, dar şi în Capitală. Tot marţi, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 şcoli din mediul rural din judeţul Mehedinţi şi în 14 unităţi şcolare din judeţul Călăraşi.

 

Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. 

Gerul va persista, în Bucureşti, până pe data de 2 martie, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, în timp ce noaptea temperatura va coborî până la minus 19 grade Celsius, posibil chiar mai scăzută la periferia oraşului, conform prognozei speciale pentru Bucureşti emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 27 februarie – 2 martie 2018.

În cursul zilei de marţi, temperatura maximă în Capitală va fi de minus 7 grade Celsius, iar intensificările de vânt vor amplifica senzaţia de rece. Treptat, atât ninsoarea cât şi vântul vor diminua în intensitate. Stratul de zăpadă va mai creşte cu aproximativ 3 centimetri, iar rafalele vor mai atinge la începutul zilei 40 – 50 km/h, în scădere după-amiaza, spre 30 – 35 km/h, trecător spulberând zăpada.

Începând de marţi seara şi până miercuri dimineaţa, meteorologii avertizează că va fi ger, iar temperaturile minime vor atinge minus 12 – minus 10 grade Celsius. În a doua parte a intervalului, ninsoarea se va intensifica şi se va depune strat nou de zăpadă, peste cel existent, de 5 – 10 centimetri. Vântul va creşte treptat în intensitate şi va avea viteze la rafală dimineaţa de 40 – 50 km/h, spulberând zăpada şi viscolind ninsoarea.

De asemenea, în perioada 28 februarie, ora 8:00 – 1 martie, ora 8:00, valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la minus 15 şi minus 14 grade, mai scăzută până în jur de minus 18 grade la periferie. Maxima termică nu va depăşi minus 7 şi minus 6 grade Celsius.

„În cursul zilei va continua să ningă moderat cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă, în general de 6 – 8 centimetri, iar vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei, când rafalele vor mai atinge 40 – 45 km/h, spulberând şi viscolind zăpadă. După-amiaza vântul va slabi semnificativ în intensitate, dar va continua să ningă până la începutul nopţii. Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 20 – 35 centimetri”, arată prognoza emisă pentru Bucureşti.

Potrivit ANM, de joi dimineaţa, de la ora 8:00, până vineri, la ora 8:00, gerul va persista în cea mai mare parte a intervalului, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, iar noaptea temperatura va coborî până la minus 19 – minus 16 grade Celsius, posibil mai scăzută la periferia oraşului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea pentru Capitală în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Marţi, în Capitală se circulă, în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic, existând totuşi străzi lăturalnice acoperite cu zăpadă pe care utilajele de deszăpezire nu au ajuns încă, precizează reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei.

„Nu avem intersecţii mari blocate. Nicio intersecţie nu e blocată. E flux ridicat. Metroul era gol pe la 7.00 dimineaţa. într-adevar e flux ridicat de trafic şi se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic. Străzile mai mici sunt un pic acoperite cu zăpadă, unde nu s-a intervenit, dar în rest, pe Magheru, Lascăr, Cantemir, şoseaua e la negru”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Ovidiu Munteanu, comisar şef Brigada Rutieră.

Capitala se află, la ora transmiterii ştirii, sub atenţionare cod portocaliu de ger, viscol şi ninsori.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...