1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Se ascute lupta la SIF Moldova. S-au vândut peste 5% din acţiuni, pe 10 milioane de euro

Peste 27 de milioane de acţiuni SIF Moldova (SIF 2) şi-au  schimbat azi stăpânul prin cinci  tranzacţii speciale în valoare de 42,3 milioane de lei (9,7 milioane de euro). Volumul tranzacţiilor depăşeşte pragul maxim de deţinere permis pentru un investitor sau un grup de investitori la un acelaşi SIF.

08 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

Marile transferuri de acţiuni ale SIF-urilor se derulează în contextul luptei pentru preluarea conducerii. La adunările generale ale acţionarilor care urmează luna viitoare urmează să se aleagă noile echipe de  administratori la patru dintre SIF-uri,  iar aceştia vor decide şi conducerile executive.

La SIF Moldova (SIF2), AGA va avea loc în 4 sau 5 aprilie, când acţionarii vor stabili şi  dividendele care vor fi distribuite de societate şi, eventual,  un program de răscumpărare a maxim 10% din acţiunile SIF.

Legea nu permite deţinerea a mai mult de 5% din acţiunile unei SIF. Ce este peste acest prag nu conferă şi dreptul de vor aferent şi trebuie vândut în temrne de trei luni.

Peste 47% din acţiunile SIF2 sunt deţinute de investitori insituţionali (aproape 27% - persoane juridice române şi  peste 23% străine). Peste 51& din acţiuni aparţin  persoanelor  fizice române, potrivit, raportului companiei de la sfârşitul anului trecut.

Conducerea SIF Moldova a propus acţionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,17 lei/acţiune, în scădere cu 23% faţă de cel acordat anul trecut, de 0,22 lei/titlu.

La preţul actual din piaţă, randamentul dividendului este de circa 11%.

Totalul dividendelor ar absorbi 64% din profitul de anul trecut, de 137 milioane lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO