1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Se clatină puterea lui Bîlteanu la SIF Banat Crişana. ASF îl obligă să-şi vândă jumătate din acţiuni

Autorutatea de Supraveghere Financiară a constatat că preşedintele SIF Banat Crişana (SIF1), împreună cu un libanez, cu firma Romenergo, al cărei şef a fost, şi cu alte două firme off shore din Cipru acţionează concertat. ASF a suspendat aproape 7% din drepturile de vot ale grupului incriminat şi îl obligă să vând acţiunile aferente în termen de trei luni.

20 mar, 2014 | | ECONOMICA.net

Autorutatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi-a anunţat decizia de a obliga grupul de acţionari ai SIF Banat Crişana (SIF1) format din Dragoş Bîlteanu (preşedintele SIF1), cetăţeanul libanez El Lakis Najib (administrator al SIF1), şi firmele Romenergo din Cluj, Smalling Limited şi Gardner Limited din Cipru, să vândă din pachetul de 11,72% din acţiunile SIF1,  până când acesta se va diminua până la 5%, care este limita maximă legală.

ASF a descoperit şi a decis că acţionarii respectivi acţionează concertat şi, ca atare a suspendat excedentul de drepturi de vot de peste 5% în AGA SIF 1, ca şi drepturile de vot din din consiliul de administraţie al acesteia.

Dragoş Bîlteanu şi El LAkis Najib sunt şi administratori ai Romenergo. Cu Dragoş Bîlteanu la conducere, SIF banat Crişana a lua t decizii controversate, printer care cea de finanţare a Romenergo prin achiziţia obligaţinilor emise de aceasta.

Firmele Smalling Limited şi Gardner Limited din Cipru au cumpărat acţiunile SIF cu banii  împrumutaţi de o altă firmă din Cipru, al cărei "beneficiar real" ar fi El Lakis, potrivit raportului ASF.

ASF mai are de cercetat poziţia de control a SIF Banat Crişana şi a preşedintelui său la SIF Muntenia  (SFi4).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO