Se deschid şase magazine de bricolaj în acelaşi timp. Brico Depot ajunge la o reţea de 8 magazine

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher va inaugura săptămana viitoare şase din cele 15 magazine Bricostore pe care le-a preluat de la grupul francez Bresson. Lanţul Brico Depot ajunge astfel la 8 unităţi la nivel naţional. 
Alina Stanciu - lun, 13 oct. 2014, 14:09
Se deschid şase magazine de bricolaj în acelaşi timp. Brico Depot ajunge la o reţea de 8 magazine

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher va redeschide, pe 17 octombrie, şase dintre cele 13 unităţi Bricostore pe care le mai are de remodelat. Este vorba despre unităţile din cartierul bucureştean Militari, Ploieşti, Piteşti, Arad, Braşov şi Oradea. Kingfisher, care a cumpărat în 2013 reţeaua Bricostore de la grupul francez Bresson, a remodelat până acum unitatea din cartierele Pantelimon şi Orhideea. 

Bricostore-un singur magazin în Bucureşti

Prin remodelarea magazinului din Militari, prima unitate Bricostore deschisă în România, în 2002, sigla Bricostore va rămâne, până anul viitor, ancorat pe un singur magazin, cel din Băneasa. Treptat, şi celelalte unităţi Bricostore vor redeveni Brico Depot, termenul oferit de britanicii de la Kingfisher pentru remodelare fiind de aproximativ 2 ani începând cu luna martie. 

Un nou concept în România

Redeschiderea fostelor magazine Bricostore sub un alt nume presupune dezvoltarea pe piaţa de profil a unui nou concept, ce se vrea atractiv prin diferenţierea faţă de concurenţă, dar şi prin politica de preţuri mici „în fiecare zi”. În cazul Brico Depot, promoţiile tradiţionale sunt înlocuite de aşa numitele produse „arivaj”. Este vorba despre acele mărfuri care nu se regăsesc în gama permanentă a retailerului şi care sunt comercializate la preţuri cu cel puţin 15% mai mici faţă de competiţie în anumite momente şi în limita unor stocuri disponibile. În medie, în magazin vor fi în permanenţă în jur de 150 de produse de acest gen, care vor fi comunicate prin pliante distribuite regulat. 

Mai puţine produse, design de depozit

Una dintre caracteristicile conceptului Brico Depot se referă la numărul limitat de produse. Retailerul va comercializa 12.000 de produse, faţă de 30.000 cât existau în magazinele Bricostore. Spre exemplu, au renunţat complet la gama de produse de grădinărit. În schimb, au păstrat aceleaşi game, oferta fiind organizată ţinând cont de trei poli de interes: materiale de construcţii, amenajări interioare şi partea tehnică cu unelte necesare activităţilor de construcţii. Mare parte dintre furnizorii Bricostore au fost preluaţi de Brico Depot. Majoritatea sunt din România.

Grupul britanic Kingfisher a raportat în primul semestru al anului fiscal în curs (februarie – august) vânzări de 42 de milioane de lire sterline (aproximativ 52 mil. euro) pe piaţa locală şi pierderi de 6 milioane de lire (circa 7,4 mil. euro), potrivit raportului financiar. „Bicostore România, companie cumpărată în trimestrul doi al anului financiar 2013/2014, a realizat vânzări de 42 de milioane de lire sterline. Pierderea de şase milioane de lire sterline include costurile de transformare a magazinelor în formatul Brico Depot, unităţi care performează mai bine decât în vechiul format”, se arată în raport.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, în 2013, Bricostore România a raportat o cifră de afaceri de 144 mil. euro.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,3%
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni din 2022; producţia s-a redus cu 4,3%
România a importat, în primele nouă luni din 2022, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,666 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 19,2% (-396.200 tep) mai mică faţă de cea din......
Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare
Lanţul de cinematografe Cinema City ar putea fi scos la vânzare
Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi a vânzării ...
Marca Lancia are, deocamdată, un nou design și un nou logo. Din 2024 vor debuta și noi modele
Marca Lancia are, deocamdată, un nou design și un nou logo. Din 2024 vor debuta și noi modele
Primul model dintr-o nouă epocă Lancia va fi micul Ypsilon, însă alte două vehicule sunt deja pregătite să marcheze ...
Câți bani fac hackerii cu datele tale personale furate și vândute pe internet
Câți bani fac hackerii cu datele tale personale furate și vândute pe internet
Pe măsură ce granița dintre domeniul digital și cel fizic devine din ce în ce mai neclară, este mai important ca niciodată ...