Se poate și invers: După ieftiniri, Tesla majorează prețul Model Y în Europa

La doar câteva ore după ce a decis majorarea prețurilor din SUA, producătorul american Tesla anunță creșteri importante de preț în anumite state din Europa.
Robert Stan - Dum, 17 mart. 2024, 17:04
Se poate și invers: După ieftiniri, Tesla majorează prețul Model Y în Europa

Tesla majorează prețul crossover-ului său electric Model Y în mai multe țări europene, începând cu 22 martie, cu aproximativ 2.000 de euro sau echivalentul în moneda locală.

Producătorul american de mașini electrice a anunțat această majorare a prețurilor sâmbătă printr-o postare pe platforma de socializare X.

Scumpirea vine după ce compania anunțase cu doar o zi mai devreme, vineri, că va majora prețurile pentru toate automobilele Model Y din SUA cu 1.000 de dolari la 1 aprilie.

Tot în SUA, Tesla a majorat deja prețurile variantelor Model Y cu tracțiune spate și cu autonomie extinsă cu 1.000 de dolari, la 43.990 de dolari și, respectiv, 48.990 de dolari, la 1 martie.

„Aceasta este dilema esențială a producției: fabricile au nevoie de o producție continuă pentru eficiență, dar cererea consumatorilor este sezonieră”, a declarat în februarie directorul general al Tesla, Elon Musk, răspunzând la o postare pe X a companiei sale care anunța că prețurile vor crește în luna următoare.

În ultima perioadă marja de profit a Tesla a fost afectată de un război al prețurilor desfășurat, până acum, mai ales în China cu mărci rivale.

În ianuarie, Tesla a avertizat că va înregistra o creștere „considerabil mai mică” a vânzărilor în acest an, deoarece se concentrează pe dezvoltarea următoarei sale generații de vehicule electrice.

Citește și:
– Tesla vine cu o noi reduceri pentru clienții din China în contextul războiului prețurilor pe care-l poartă cu BYD
– Elon Musk amână debutul Tesla Roadster pentru 2025

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...