Se pregăteşte o Lada Sandero? FOTO

După Loganul rusesc, Sandero şi Sandero Stepway ar putea fi fabricate în Rusia sub sigla Lada. Succesul hatchbackului şi crossoverului românesc nu a rămas neobservat de producătorul rus Avtovaz. Renault deţine peste 50% din constructorul auto.
Economica.net - joi, 04 apr. 2013, 08:24
Se pregăteşte o Lada Sandero? FOTO

Sursa foto: Autoevolution.com

Renault vrea să recâştige clienţii fideli ai Lada. Şi cum Sandero şi Sandero Stepway au înregistrat un succes mare în Europa, Avtovaz ar putea să fabrice  o variantă rusească a acestor modele. Presa de specialitate spun că randările nu au fost realizate de pasionaţi de design, ci chiar de designerii de la Avtovaz.

Din randări se observă că multe elemente sunt preluate de la conceptul Lada Xray prezentat în 2012. Lada Sandero are o parte frontală mai agresivă şi lămpi stop modificate.

Lada XRay. Sursa foto: Automobilesreview.com

Pentru 2014 este programată demararea producţiei modelului bazat pe Logan 2 care ar putea să primească numele Priora, model care este deja învechit. În acest moment, în Rusia se fabrică modelul Lada Largus minivan, bazat pe vechea generaţie Logan MCV. Francezii de la Renault au un plan agresiv de a câştiga piaţă în Rusia şi se bazează pe fidelitatea populaţiei pentru marca Lada.

AvtoVAZ este printre cele mai importante companii auto din Estul Europei, producând peste 800.000 de maşini anual şi având aproximativ 66.000 de angajaţi.

Alianţa Renault-Nissan şi-a majorat participaţia deţinută la AvtoVAZ la peste 50%.

Renault speră să recâştige clienţii fideli ai Lada prin îmbunătăţirea calităţii automobilelor şi înnoirea gamei cu modele noi.

AvtoVAZ a fost înfiinţată în anii ’60 cu ajutorul grupului italian Fiat, Uniunea Sovietică încercând astfel să dezvolte propriul „automobil al poporului”. În perioada de glorie a mărcii, clienţii din Germania de Est aveau de aşteptat până la 17 ani pentru a cumpăra un autoturism Lada.

După 1991, compania a supravieţuit din ajutoare de stat şi prin barter, oferind automobile în schimbul pieselor de schimb de la furnizori, dar şi pentru alimente şi îmbrăcăminte pentru angajaţi.

Lada s-a împiedicat de mai multe obstacole în încercările din ultimii ani de a-şi revigora gama de produse. În aprilie, o defecţiune la sistemul de alimentare cu carburant a forţat compania să cheme pentru verificări 24.000 de automobile Granata, care reprezintă aproape întregul „tiraj” al primului model nou introdus în ultimii cinci ani. Aceeaşi defecţiune a afectat 70.000 de modele Kalina.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
+2 ani de pandemie, măsurați în 2 milioane de euro pe piaţa marketing-ului digital – la ce creșteri se așteaptă specialiștii?
+2 ani de pandemie, măsurați în 2 milioane de euro pe piaţa marketing-ului digital – la ce creșteri se așteaptă ...
Pandemia de COVID-19 a schimbat radical mediul antreprenorial românesc și modul în care oamenii se raportează la achiziții. ...
Chiriţoiu: Să nu revenim la acel sistem stupid în care subvenţionam toţi consumatorii şi ne prefăceam că energia e ieftină
Chiriţoiu: Să nu revenim la acel sistem stupid în care subvenţionam toţi consumatorii şi ne prefăceam că energia ...
Măsurile de sprijin pentru consumatorii de energie ar trebui ţintite doar către cei vulnerabili, nu să revenim la acel ...
Borrell: Tensiunile cu Rusia sunt cel mai recent exemplu al faptului că Europa este în pericol
Borrell: Tensiunile cu Rusia sunt cel mai recent exemplu al faptului că Europa este în pericol
Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, a declarat marţi că tensiunile cu Moscova ...