Se reiau construcţiile la Hermes Business Campus din Pipera

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor Group va relua în septembrie construcţia structurii de suprafaţă a complexului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, oprită anul trecut, încurajat de nivelul închirierilor de pe piaţa de birouri din Bucureşti din prima jumătate a anului.
Economica.net - mie, 05 sept. 2012, 12:59
Se reiau construcţiile la Hermes Business Campus din Pipera

„Lucrările pentru construcţia structurii pentru prima clădire de 17.000 metri pătraţi vor începe în septembrie. Din punct de vedere comercial, datele de pe piaţă sunt satisfăcătoare şi arată un nivel al închirierilor de 120.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în prima jumătate a anului, ceea ce înseamnă mai mult de 6% din stocul total. Ridicarea parţială a primei clădiri ar trebui să favorizeze procesul de închiriere a proiectului”, se arată într-un raport al grupului belian.

Începerea construcţiei la suprastructura Hermes Business Campus a fost amânată la începutul anului trecut până la revenirea pieţei birourilor.

Proiectul a fost anunţat în noiembrie 2010, dată la care reprezentanţii dezvoltatorului spuneau că vor începe construcţia parcului deoarece cred că zona Pipera are încă potenţial, chiar dacă înregistrează printre cele mai mari grade de neocupare a clădirilor de birouri din Bucureşti.

Atenor a anunţat că va investi circa 150 de milioane de euro în complexul de birouri, care va avea în total 78.000 de metri pătraţi, din care 30 de milioane de euro pentru prima fază.

Pentru prima fază, constând într-o clădire cu o suprafaţă de 17.000 de metri pătraţi, compania a menţionat că va investi bani proprii.

Compania a achiziţionat terenul de peste 15.000 de metri pătraţi din Bulevardul Dimitrie Pompeiu în anul 2008. Terenul a aparţinut fabricii Electronica.

Atenor Group, listat la Bursa din Bruxelles, a finalizat mai multe proiecte imobiliare în Belgia, Luxemburg şi Ungaria. Compania deţinea la sfârşitul lunii iunie active în valoare de peste 300 milioane de euro. Compania a raportat în primul semestru un profit de 7,7 milioane de euro, comparativ cu 8,4 milioane de euro în perioada similară din 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi puse în vânzare din ianuarie în China și din martie în SUA, Marea......
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul ...
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
Compania IULIUS a inaugurat cel de-al doilea proiect Family Market, în cartierul ieșean Bucium. Proiectul de retail de ...
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Companiile care dețin rețele informatice industriale (fabrici, rețele operaționale și de producție) se confruntă cu ...