Se reîntoarce moda electrocasnicelor în rate. Piaţa electroIT dă semne de îmbunătăţire-Flanco

Flanco Retail, numărul doi pe piaţa electroIT din România, anunţă o revenire a pieţei, pe fondul predictibilități la nivelul locurilor de muncă, al stabilității cursului de schimb valutar, dar şi a revenirii creditului de consum. Compania a raportat în primele 9 luni o creştere de 10% faţă de perioada similară a anului trecut.
Economica.net - lun, 13 oct. 2014, 09:22
Se reîntoarce moda electrocasnicelor în rate. Piaţa electroIT dă semne de îmbunătăţire-Flanco

Flanco Retail, numărul doi pe piaţa electroIT din România după cifra de afaceri, anunţă o revitalizare a pieţei de profil, cu creşteri trimestriale constante faţă de anul trecut. Potrivit companiei, datele de piață indică o revenire a încrederii în consum (înregistrată deja în trimestrele anterioare), pe fondul unei mai bune predictibilități la nivelul locurilor de muncă și al stabilității cursului de schimb valutar, dar și al adaptării populației la situația economică din ultimii ani. De asemenea, revenirea treptată a creditului de consum se numără printre factorii care susțin creșterea pieței, compania înregistrând în primele nouă luni ale anului un avans de 25% al vânzărilor în rate, comparativ cu 2013.

Business de 480 de milioane de lei

Flanco a raportat la nouă luni vânzări în creștere cu 10% comparativ cu aceeași perioadă din 2013, ajungând la o cifră de afaceri de 480 de milioane de lei. Tehnologia (segmentul telecom și televizoarele cu diagonală mare) și produsele de necesitate (electrocasnicele mari și mici) sunt principalele motoarele de creștere pentru companie. „Miza noastră în 2014 a fost aceea de a asigura un volum mai mare de vânzări în condiții sănătoase, de profitabilitate și de eficiență operațională,” a declarat Dragoș Sîrbu, CEO Flanco. „Pe o piață sensibilă la preț, promoțiile și discounturile pot contribui pe termen scurt la o creștere a cotei de piață, dar conduc la un comportament de consum care pe termen lung afectează dezvoltarea sănătoasă a business-ului.”, a mai spus acesta.

Creştere de 80% la telecom

Principalele motoare de creștere ale rețelei de magazine Flanco au fost segmentul telecom, cu un plus de 80%, comparativ cu anul trecut, elctrocasnicele mari – cu o performanță mult peste piață pe categoriile mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe cu o capacitate mare (începând de la 7-8 kg), combine frigorifice de inox, produse încorporabile – și produsele electronice – pe segmentul televizoare cu diagonală mare, peste 40″, unde compania a înregistrat un avans de peste 35%.

Flanco a crescut mai ales pe segmentele premium de produse, la categoriile de mai sus adăugându-se și notebook-urile cu sistem de operare integrat, All in One-urile, tabletele cu diagonală mai mare de 9.7″, frigidere no frost cu clasa energetică A++, televizoare 4k, OLED și cele cu ecran curbat.

Primele nouă luni ale anului au fost influențate și de fluctuațiile conjuncturale ale pieței, pe diferite segmente de produs. Astfel, Campionatul mondial de fotbal a impulsionat vânzările de televizoare, sezonul ploios de vară a avut un impact negativ asupra vânzărilor de aparate de aer condiționat, în vreme ce noile reglementări europene referitoare la limitarea puterii aspiratoarelor au determinat un vârf de vânzări pe această categorie, în luna septembrie.

Alături de vânzările din magazine, și cele de pe www.flanco.ro au avut un trend pozitiv, contribuind la rezultatele înregistrate. În primele 9 luni din 2014, traficul s-a dublat, iar vânzările au crescut cu 90% față de 2013. 

Urmează Black Friday

„Pentru ultimul trimestru din 2014, estimăm o accelerare a creșterii vânzărilor, influențată atât de sezonalitatea pieței (sărbătorile de iarnă), cât și de evenimentele tradiționale cu care Flanco și-a obișnuit clienții (Campania Aniversară Flanco). Mai mult, suntem pregătiți să depășim performanța anului trecut, de Black Friday, campanie ce va avea loc în perioada 21-23 noiembrie”, a mai declarat Dragoș Sîrbu.

Cu un număr de peste 1000 de angajați, compania deţine o rețea de 83 de magazine, aflate în 51 de orașe. Compania a raportat în 2013 o cifră de afaceri netă în valoare de peste 616,6 milioane de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...