1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Se schimbă conducerea Volksbank România

Începând cu luna iunie 2012, Johann Lurf renunţă la poziţia de Preşedinte al Volksbank România, după 2 ani în care a ocupat această funcţie, se arată într-un comunicat de presă al băncii.

02 mai, 2012 | Mihai Banita | ECONOMICA.net

Rămasă singura bancă din portofoliul Volksbank din Europa de Est, Volksbank îl schimbă pe Johann Lurf de la conducerea instituţiei de credit la doi ani de la instalare.

Acţionarii băncii, unde statul austriac are 49% din acţiuni, au numit la conducerea Volksbank România "un manager cu o vastă experienţă bancară pe plan internaţional". Acesta aşteaptă aprobarea BNR.

Wolfgang Perdich, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, declară: "Johann Lurf a acceptat poziţia de Preşedinte într-un moment în care banca se confrunta cu o serie de probleme. A fost o provocare căreia i-a făcut faţă cu succes, reuşind să îmbunătăţească în mod semnificativ poziţia băncii, atât pe plan intern cât şi pe plan extern. Cu toate acestea, noua structură a acţionariatului VBRO face loc unei mai mari implicări din partea celorlalţi acţionari".

"Aş vrea să subliniez faptul că această schimbare nu va afecta în niciun fel operaţiunile băncii. Din contră, acţionarii noştri ne vor acorda şi mai mult sprijin de acum inainte. În ceea ce mă priveşte, sunt fericit că am avut ocazia să lucrez cu oameni dedicaţi şi că împreună am reuşit să reaşezăm activităţile băncii",  declară Johann Lurf.

Johann Lurf are peste 30 de ani experienţă în domeniul bancar, dintre care peste 15 ani numai în Grupul Volksbank. Înainte de a prelua poziţia de preşedinte în cadrul Volksbank România, acesta a condus Volksbank Cehia timp de 14 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi preşedinţi ai grupului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO