1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Se schimbă intervalul minim de circulaţie la metrou

Intervalul minim de circulaţie între două trenuri de metrou se va diminua la 5 minute, faţă de 8 minute în prezent pe Magistrala 4 Gara de Nord – Străuleşti, după recepţia lucrărilor la sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii Metrorex.

07 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

"Metrorex îşi propune ca recepţia la sistemul de siguranţă să înceapă în trimestrul I al acestui an", a declarat Dumitru Şodolescu, directorul general al companiei.

Metrorex a semnat în data de 12 ianuarie 2017 cu Siemens Rail Automation contractul pentru "Sistem de siguranţă şi automatizare a traficului. Magistrala 4. Racord 2. Secțiunea Parc Bazilescu (PS Zarea) – Lac Străuleşti", în valoare de 32,48 milioane de lei.

Durata contractuală de implementare a lucrărilor era de 12 luni de la data începerii executării contractului. "În data de 19.01.2017 au fost îndeplinite toate condiţiile de începere a executării contractului pentru sistemul de siguranţă", au precizat reprezentanţii Metrorex.

Doi ani mai târziu, lucrările nu au fost încă finalizate, astfel că Metrorex a penalizat compania Siemens Rail Automation.

"Metrorex a aplicat penalizări generate de întârzieri, valoarea finală a acestora urmând a fi definitivată", au mai spus reprezentanţii Metrorex.

Pe 31 martie 2017, Metrorex a deschis circulaţia în staţiile Laminorului şi Străuleşti, din continuarea Magistralei 4.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO