1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Se strânge laţul în jurul Adevărul Holding. O firmă de curierat i-a cerut insolvenţa

Compania de curierat Fan Courier a solicitat intrarea în insolvenţă a Adevărul Holding SRL, societate care editează cotidianul "Adevărul". Numai anul acesta, alte şase firme au cerut insolvenţa pentru firma lui Dinu Patriciu.

22 mar, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

Liderul pieţei de curierat rapid din România, Fan Courier Express a cerut Tribunalului Bucureşti să decidă în privinţa declanşării procedurii de insolvenţă în cazul Adevărul Holding SRL, companie care editează cotidianul "Adevărul". Curierul a apelat la justiţie pentru a-şi recupera unele datorii. Cererea privind procedura insolvenţei a fost înregistrată pe 21 martie anul acesta, iar primul termen este pe 5 iunie, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti.

Fan Courier este deţinută de trei oameni de afaceri români, Adrian şi Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu. Afacerile societăţii se cifrează la aproximativ 50 de milioane de euro.

Compania de curierat  nu este prima care, în calitate de creditor al Adevărul Holding, îi cere acesteia din urmă insolvenţa.

Pe rolul instanţei Tribunalului Bucureşti figurează mai multe de cereri de insolvenţă din partea unor creditori ai Adevărul Holding. Numai anul acesta la Tribunalul Bucureşti figurează alte 6 astfel de procese. Una dintre firme care cere insolvenţa Adevărul Holding este chiar a omului de afaceri Dinu Patriciu. Este vorba de Odyssey Communication, care, pe 8 martie anul curent a cerut prin intermediul Acsis Solv, administratorul său judiciar, insolvenţa Adevărul Holding. Primul termen în acest caz este 23 mai.

În luna februarie a acestui an, omul de afaceri declara pentru Paginademedia.ro ca agenţia de publicitate Odyssey, din care deţine 60%, a ieşit din insolvenţă. Patriciu a precizat ca procesele deschise de Odyssey cu alte companii deţinute de el - Adevarul Holding, Bet Cafe şi Minimax - nu mai există ca urmare a ieşirii agenţiei din insolvenţă. Raportul de insolventa in cazul Odyssey indică faptul că agenţia avea datorii de 6,7 milioane de euro şi de recuperat 6,5 milioane de euro.

Pâna la publicarea acestui articol, Fun Courier nu a oferit nicio poziţie referitoare la acest subiect.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO