1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Secretar de stat Transporturi: În doi ani vom finaliza cinci pasaje de pe Centura Capitalei iar în trei ani, A0 Sud

Pasajele Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni de pe Centura Capitalei vor fi finalizate în doi ani iar în trei ani vor fi gata și cele trei loturi de pe Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), spune Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

09 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

"Am promis că, în 2 ani, vom finaliza cele 5 pasaje (Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni) și Autostrada de Centură București A0, mai precis cele 3 loturi de pe A0 Sud, în 3 ani. A început numărătoarea inversă", a declarat joi Scrioșteanu cu ocazia predării amplasamentului pentru construirea Pasajului Mogoșoaia.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a predat joi amplasamentul firmei Strabag. Pasajul va fi construit la intersecţia DN Centura Bucureştiului cu DN 1A.

"Lucrările vor începe imediat după ce antreprenorul va face organizarea de șantier și se va aproviziona cu materialele necesare execuției. Consider că este foarte important ca șantierele României să rămână deschise, ca lucrările să înceapă la termenele stabilite și să continue – acolo unde este cazul, dar cu respectarea normelor impuse de criza sanitară. Le-am solicitat antreprenorilor să își echipeze corespunzător muncitorii și să aibă grijă ca aceștia să păstreze distanța regulamentară", a mai spus secretarul de stat.

Pasajul Mogoșoaia va include rampă de urcare și rampă de coborâre, pasajul superior peste DN 1A, precum și două bretele de acces. Contractul pentru proiectarea și construcția Pasajului de la Mogoșoaia este în valoare de peste 32,2 milioane de lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor (de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor și de la predarea amplasamentului către antreprenor). Antreprenorul a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO