Secretele lui Christine Lagarde, şefa FMI. Vrea să angajeze mai multe femei

Un raport intern al FMI sugerează că, dacă instituţia ar fi dat mai multă importanţă femeilor, ar fi putut sesiza semnele crizei declanşate în 2008. Acum la cârma FMI este o femeie. Într-un interviu pe care l-a dat acum 30 de ani, pentru angajarea la o firmă de avocatură, încă o mai motivează pe  Christine Lagarde, director general la Fondului Monetar Internaţional (FMI).  I s-a spus că o femeie nu va deveni niciodată partener la firma respectivă.
Economica.net - sâm, 26 ian. 2013, 12:55
Secretele lui Christine Lagarde, şefa FMI. Vrea să angajeze mai multe femei

„Aşa stau lucrurile?“, am spus. M-am întors, am plecat şi nu am mai revenit niciodată la acea firmă, mărturisea, anul trecut, Christine Lagarde, director general la Fondului Monetar Internaţional (FMI) studenţilor de la Kennedy School of Government, a Universităţii Harvard.

Acum, Christine Lagarde află că încă nu este uşor să echilibreze situaţia la o instituţie multinaţională dominată de bărbaţi, potrivit Bloomberg.

Femeile ocupă aproximativ 21 % din poziţiile de management ale instituţiei cu sediul la Washington, mai puțin decât oricare dintre instituțiile similare, Banca Mondială și Comisia Europeană.

Lagarde a participat, ieri, la un panou despre rolul femeilor în deciziiile economice în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția. La începutul săptămânii ea făcuse apel la factorii de decizie politică să „elimine obstacolele din calea femeilor”.

„ Am crescut pe lângă fraţii mei, într-o lume a băieților“. Apoi, „de foarte multe ori am suferit mult din cauza discriminării, ca tânără femeie”, a spus Christine Lagarde. „Trebuie să-ţi croieşti drumul. Când viii cu sentimentul de a fi fost într-o minoritate, pentru o perioadă lungă de timp, atunci eşti mult mai atent la minorități“.

Pentru a reduce prroporţia personalului de sex masculin provenind din Europa și America de Nord, Fondul a stabilit obiective pentru prezenţa în posturi de conducere a femeilor și a cetățenilor din regiunile subreprezentate, cum ar fi Orientul Mijlociu și Asia de Est.

Acest lucru a creat resentimente printre unii dintre cei 2.400 de angajaţi ai FMI, care se tem pentru perspectivele carierei lor.

Lagarde vrea ca jumătate din personalul nou recrutat să fie de sex feminin şi până anul viitor proporţia femeilor să ajungă la 30%.

„Trebuie să fim foarte atenți la situația lor și la problemele lor și să ne asigurăm că nu există nici o discriminare împotriva lor”, a spus şefa de la FMI.

Nemat Shafik, adjuncta Christinei Lagarde, descrie FMI ca fiind una dintre instituțiile cele mai interesante în care poţi lucra.

„I-am spus unei studente din Beirut, odată:  Am cinci copii și viața mea este uneori haotică. Am un soț foarte bun. Asta ajută. Deci, ia-ţi un soț bun și vino la FMI“.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...