Secretele lui Christine Lagarde, şefa FMI. Vrea să angajeze mai multe femei

Un raport intern al FMI sugerează că, dacă instituţia ar fi dat mai multă importanţă femeilor, ar fi putut sesiza semnele crizei declanşate în 2008. Acum la cârma FMI este o femeie. Într-un interviu pe care l-a dat acum 30 de ani, pentru angajarea la o firmă de avocatură, încă o mai motivează pe  Christine Lagarde, director general la Fondului Monetar Internaţional (FMI).  I s-a spus că o femeie nu va deveni niciodată partener la firma respectivă.
Economica.net - sâm, 26 ian. 2013, 12:55
Secretele lui Christine Lagarde, şefa FMI. Vrea să angajeze mai multe femei

„Aşa stau lucrurile?“, am spus. M-am întors, am plecat şi nu am mai revenit niciodată la acea firmă, mărturisea, anul trecut, Christine Lagarde, director general la Fondului Monetar Internaţional (FMI) studenţilor de la Kennedy School of Government, a Universităţii Harvard.

Acum, Christine Lagarde află că încă nu este uşor să echilibreze situaţia la o instituţie multinaţională dominată de bărbaţi, potrivit Bloomberg.

Femeile ocupă aproximativ 21 % din poziţiile de management ale instituţiei cu sediul la Washington, mai puțin decât oricare dintre instituțiile similare, Banca Mondială și Comisia Europeană.

Lagarde a participat, ieri, la un panou despre rolul femeilor în deciziiile economice în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția. La începutul săptămânii ea făcuse apel la factorii de decizie politică să „elimine obstacolele din calea femeilor”.

„ Am crescut pe lângă fraţii mei, într-o lume a băieților“. Apoi, „de foarte multe ori am suferit mult din cauza discriminării, ca tânără femeie”, a spus Christine Lagarde. „Trebuie să-ţi croieşti drumul. Când viii cu sentimentul de a fi fost într-o minoritate, pentru o perioadă lungă de timp, atunci eşti mult mai atent la minorități“.

Pentru a reduce prroporţia personalului de sex masculin provenind din Europa și America de Nord, Fondul a stabilit obiective pentru prezenţa în posturi de conducere a femeilor și a cetățenilor din regiunile subreprezentate, cum ar fi Orientul Mijlociu și Asia de Est.

Acest lucru a creat resentimente printre unii dintre cei 2.400 de angajaţi ai FMI, care se tem pentru perspectivele carierei lor.

Lagarde vrea ca jumătate din personalul nou recrutat să fie de sex feminin şi până anul viitor proporţia femeilor să ajungă la 30%.

„Trebuie să fim foarte atenți la situația lor și la problemele lor și să ne asigurăm că nu există nici o discriminare împotriva lor”, a spus şefa de la FMI.

Nemat Shafik, adjuncta Christinei Lagarde, descrie FMI ca fiind una dintre instituțiile cele mai interesante în care poţi lucra.

„I-am spus unei studente din Beirut, odată:  Am cinci copii și viața mea este uneori haotică. Am un soț foarte bun. Asta ajută. Deci, ia-ţi un soț bun și vino la FMI“.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un an
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un ...
Fermierii români au cumpărat anul trecut din SUA semințe de floarea-soarelui în valoare totală de aproximativ 41,6 milioane de dolari, valoarea fiind cu 42% mai mare decât în 2019. Peste 87%......
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat joi la Antena 3 că de la operatorul aerian de stat, TAROM, au plecat ...
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea oferi vaccinarea împotriva COVID-19 tuturor adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani până la sfârşitul ...
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, și până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Națională din București și ...