Secretul din spatele creşterii afacerii Unirea Shopping Center

Afacerile Unirea Shopping Center SA, compania care operează centrele cu acelaşi nume din Bucureşti şi Braşov sunt în creştere, după doi ani de scăderi.  ECONOMICA.NET vă spune care este soluţia găsită de  familia Adamescu, proprietara bussiness-ului, pentru a redresa afacerea. 
Alina Stanciu - lun, 28 ian. 2013, 22:05
Secretul din spatele creşterii afacerii Unirea Shopping Center
După doi ani în care a avut afaceri în scădere (2010 faţă de 2009 şi 2011 faţă de 2010), Unirea Shopping Center SA, compania deţinută de familia Adamescu care operează centrele comerciale cu acelaşi nume din Bucureşti şi Braşov a revenit pe creştere, dacă ne uităm la rezultatele financiare pe primele 9 luni ale anului trecut. Potrivit datelor publicate la Bursa de Valori Bucureşti, la data de 30.09.2012, compania avea o cifră de afaceri de 61,6 milioane lei (13,9 milioane euro), cu 9% mai mult decât în perioada similară a anului anterior, iar profitul a urcat de la 1 milione de lei la 1,6 milioane de lei.
 
Cum au reuşit

Potrivit bilanţului contabil, rezultatele pozitive din primele nouă luni ale anului trecut se datorează unui cumul de factori, printre care creşterea veniturilor din exploatare cu 8,5%, concomitent cu reducerea unor cheltuieli precum cele cu materia primă şi consumabile. Rezultatele se datorează însă şi politicii de resurse umane a companiei din ultimii ani. În primele luni ale anului, cheltuielile cu personalul ale companiei s-au diminuat cu 12,8%, iar  în 2011 cu 15,7% faţă de 2010. Altfel spus, pentru a-şi redresa situaţia financiară, una dintre măsurile luate de companie a fost să renunţe la o parte dintre angajaţi.
 
Mai puţini salariaţi

Potrivit oficialilor Unirea Shopping Center, compania are în prezent un număr de 116 angajaţi, dintre care  95 la Bucureşti şi 21 la Braşov. În 2009, conform datelor Ministerului de Finanţe, societatea avea 185 de salariaţi. De atunci, numărul lor s-a diminuat de la an la an. ” Diminuarea constantă a cheltuielilor cu personalul se datorează pe de o parte reducerii schemei de personal şi pe de altă parte recrutării unor angajaţi competenţi care sunt capabili să menţina nivelul activitătii societăţii la standardele impuse. În acest moment, procesul de recrutare este suspendat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Carmen Palade Adamescu, preşedinte şi CEO al Unirea Shopping Center SA.

Mai bine plătiţi
 
Potrivit calculelor ECONOMICA.NET salariul mediu brut (inclusiv indemnizaţii) al angajaţilor Unirea în primele nouă luni ale anului trecut a fost de 2.796 de lei, mai mare faţă de 2011. Atunci, cei 145 de angajaţi câştigau în medie 2.528 lei. 

Un an nou cu investiţii
 
Pentru anul acesta, compania are în plan o investiţie de 1 milion de euro pentru crearea unui tronson care să facă legătura între Unirea Shopping Center şi staţia de Metrou Unirii. Mai precis,  la subsolul centrului commercial se va crea o galerie cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 1.500 mp, spaţiile urmând a fi închiriate firmelor care oferă servicii şi produse de utilitate zilnică. Miza acestei investiţii este creşterea traficului  cu până la 20%. „Aşteptăm o creştere a traficului de 20%. Dorim să sporim notorietatea celor 2 centre comerciale Unirea prin aducerea de branduri noi, de renume internaţional”, a mai declarat Adamescu. 
În momentul de faţă, gradul de ocupare al centrului comercial Unirea Shopping Center este de 88%, iar la Braşov de 90%.
Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...