Sector 1: Începe redistribuirea locurilor de parcare de reşedinţă rămase disponibile după reînnoirea contractelor din 2020

Primăria Sectorului 1, prin Administraţia Domeniului Public, demarează redistribuirea spre închiriere a locurilor de parcare de reşedinţă rămase disponibile după reînnoirea contractelor încheiate în 2020, întreaga procedură realizându-se digital.
AGERPRES - mie, 19 mai 2021, 15:48
Sector 1: Începe redistribuirea locurilor de parcare de reşedinţă rămase disponibile după reînnoirea contractelor din 2020

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, dintr-un număr total de 9.827 de locuri de parcare de reşedinţă au rămas disponibile spre închiriere 1.206, scrie Agerpres.

În perioada 24 mai – 30 noiembrie se vor redistribui locurile de parcare de reşedinţă cu plată. Locurile de parcare de reşedinţă pentru persoanele cu dizabilităţi se redistribuie în perioada 10 mai – 30 noiembrie. Persoanele cu dizabilităţi vor avea prioritate la atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă.

Redistribuirea prin închiriere a locurilor de parcare de reşedinţă necontractate se va face digital, prin accesarea Sistemului Informatic pentru Parcările de Reşedinţă (SIPR) pus la dispoziţia cetăţenilor de Administraţia Domeniului Public Sector 1 la adresa electronică https://parcari.adp-sector1.ro/.

Solicitanţii ale căror cereri au fost validate în SIPR (care au fost însoţite de documentaţia solicitată, respectiv Carte de Identitate (buletin), certificat de înmatriculare al autoturismului cu ITP valabil (talon), contract de comodat sau împuternicire pentru utilizarea autoturismului, contract de leasing, viză de flotant, certificat de încadrare grad de handicap – după caz) şi le-au fost desemnate locurile de parcare de reşedinţă în ordinea numerelor de înregistrare vor putea iniţia procedura de închiriere prin contract a unui loc.

Solicitanţii vor primi prin metoda de comunicare agreată (e-mail sau SMS) o notificare prin care vor fi informaţi cu privire la disponibilitatea locului de parcare de reşedinţă din proximitatea imobilului pentru care trebuie să facă opţiunea de închiriere prin contract, urmând instrucţiunile din platforma online.

Termenul de acceptare, respectiv introducerea documentelor solicitate, este de cinci zile lucrătoare. Dacă se depăşeşte acest termen, solicitarea se consideră refuzată şi locul de parcare de reşedinţă desemnat va fi redirecţionat către următorul solicitant din lista de aşteptare.

După acceptarea de către solicitant a locului de parcare de reşedinţă, se vor introduce documentele solicitate în platformă şi vor fi verificate şi validate de un operator din cadrul Biroului Parcări Publice. În cazul în care au fost îndeplinite toate criteriile de eligibilitate, solicitantul va primi un link cu instrucţiuni de plată online. După confirmarea operaţiunii de plată, contractul de închiriere a locului de parcare va fi transmis pe e-mailul solicitantului.

Cetăţenii care au ales să primească notificarea prin SMS vor putea efectua procedurile de contractare şi la sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 1.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...