1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Sediile Romgaz şi Transgaz rămân la Mediaş, atribuţiile de la Bucureşti, stabilite în AGA şi CA

Sediile companiilor Romgaz şi Transgaz vor rămâne la Mediaş, iar la Bucureşti vor funcţiona activităţile de strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare.

09 apr, 2013 | Mediafax

"Aceste măsuri nu vor implica disponibilizări sau restructurări de personal la cele două companii, conducerile societăţilor funcţionând la sediile sociale. Măsurile concrete (atribuţii, competenţe şi structuri de personal) vor fi stabilite de către organele de conducere competente (AGA şi CA)", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, s-a întâlnit la Bucureşti cu prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Constantin Luca, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Gaz-România şi ai sindicatelor din Transgaz şi Romgaz.

Ministerul Economiei menţionează că Romgaz şi Transgaz sunt companii considerate de interes naţional şi vor rămâne în portofoliul statului.

Presa din Sibiu a scris în ultima vreme despre zvonuri potrivit cărora ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, intenţionează să transfere sediul central al Romgaz de la Mediaş la Bucureşti.

Aproximativ 3.000 de persoane protestează, marţi după-amiază, în faţa Primăriei Mediaş, faţă de intenţia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, de a deschide un sediu al societăţii Romgaz la Bucureşti, ceea ce sindicaliştii spun că va însemna mutarea societăţii în Capitală.

Protestatarii - sindicalişti din industria de gaz, angajaţi ai Primăriei Mediaş şi localnici - s-au strâns, în jurul orei 16.00, în Piaţa Corneliu Coposu din oraş, pentru a protesta faţă de intenţia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, de a deschide un sediu al societăţii Romgaz la Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliul Local Mediaş s-a reunit, luni, în şedinţă extraordinară şi a aprobat încheierea unui parteneriat între CL Mediaş şi sindicaliştii Transgaz şi Romgaz în vederea "blocării oricărui demers" de a muta sediile companiilor la Bucureşti.

Săptămâna trecută, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, intrat recent în PNL, a declarat că, din informaţiile sale, este în discuţie deschiderea unui sediu secundar al societăţii la Bucureşti, nu mutarea sediului central, apreciind că "transferarea Romgaz din Mediaş în orice altă parte ar fi o eroare gravă".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO