1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Şedinţă a Senatului marţi pentru bugetul instituţiei şi pentru jurământul lui Voiculescu

Senatul se va întruni, marţi, de la ora 14:00, pentru a adopta bugetul instituţiei pentru anul 2013, un alt punct pe ordinea de zi fiind jurământul de credinţă al senatorului Dan Voiculescu, potrivit deciziei luate, luni, de conducerea acestei Camere.

21 ian, 2013 | Mediafax

Aşa cum au decis membri Biroului Permanent al Senatului, în cadrul aceleiaşi şedinţe Dan Voiculescu îşi va depune jurământul de credinţa în şedinţa Plenului Senatului.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, luni, după şedinţa USL, la care a participat, că va depune jurământul în calitate de senator la şedinţa de plen de săptămâna viitoare, adăugând că "nu sunt motive de nervozitate".

"Eu am lipsit câteva zile, de fapt nu sunt singurul care nu a depus jurământul (...) Ulterior, unii s-au făcut mai repede bine, au venit mai repede, eu săptămâna viitoare depun jurământul şi totul intră în normal, nu sunt motive de nervozitate", a spus Voiculescu, întrebat despre momentul în care îşi va rosti jurământul în calitate de senator nou ales.

Premierul Victor Ponta a declarat, în 8 ianuarie, că decizia judecătorului de la tribunal legată de Dan Voiculescu în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost una greşită, arătând că acesta "nu e senator" în condiţiile în care nu a depus încă jurământul.

Dan Voiculescu va fi judecat din nou de magistraţii instanţei supreme în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, după ce Tribunalul Bucureşti a luat act de faptul că acesta a fost ales senator.

Astfel, instanţa a luat act de faptul că Dan Voiculescu a fost ales senator, iar în acest context şi-a declinat competenţa de judecare a dosarului privind privatizarea ICA în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul privind presupuse fapte de corupţie în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu este judecat alături de Gheorghe Mencinicopschi şi de alte 11 persoane, va fi trimis instanţei supreme, care va continua judecata.

Procesul privind privatizarea ICA s-a judecat din luna iulie 2012 la Tribunalul Bucureşti, după ce în 29 iunie instanţa supremă a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, în condiţiile în care acesta şi-a depus demisia din funcţia de senator începând cu data de 25 iunie.

Voiculescu a câştigat un nou mandat de senator la alegerile din 9 decembrie 2012. El nu şi-a preluat încă mandatul, întrucât nu a depus jurământul.

Conform articolului 3 alineatul 4 al Legii privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, "refuzul de a depune jurământul de credinţă atrage de drept invalidarea mandatului, de care plenul Camerei ia act".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO