Şedinţă CGMB: divizarea Companiei Municipale Energetica, pe ordinea de zi

Consilierii municipali se întrunesc în şedinţă marţi, de la ora 11.00, pe ordinea de zi figurând 64 de proiecte de hotărâre, printre care se numără divizarea Companiei Municipale Energetica în două entităţi, conferirea titlului de cetăţean de onoare Irinei Loghin şi suportarea chiriei pentru locuinţele de necesitate, în cazul persoanelor evacuate din imobilele supuse consolidării.
Economica.net - mar, 26 feb. 2019, 05:35
Şedinţă CGMB: divizarea Companiei Municipale Energetica, pe ordinea de zi

* Consilierii municipali vor dezbate înfiinţarea societăţilor pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti SA, în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică. Este prevăzută, de asemenea, reorganizarea Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA, prin divizare, finalizată prin dizolvare. Conform expunerii de motive, proiectul de hotărâre a fost elaborat având în vedere decizia Curţii de Apel din 22 noiembrie 2018, prin care se anulează actul administrativ de înfiinţare a Companiei Municipale Energetica. În document este invocată de asemenea iminenţa intrării în procedura de faliment a RADET SA.

* Un alt proiect prevede conferirea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei interpretei de muzică populară Irina Loghin, drept apreciere a întregii activităţi. Acordarea acestui titlu reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local.

* Pe ordinea de zi figurează şi finanţarea de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual, a cheltuielilor pentru plata chiriei la locuinţele de necesitate repartizate persoanelor fizice evacuate din imobilele ce vor fi supuse consolidării, pe durata execuţiei acestor lucrări. Vor fi exceptaţi de la finanţare proprietarii care nu au fost de acord cu realizarea lucrărilor de intervenţie-consolidare, cei care se opun evacuării/relocării, cei care refuză intrarea în locuinţă în vederea efectuării lucrărilor de intervenţie şi la care autorizarea se face cu ajutorul instanţelor judecătoreşti prin ordonanţă preşedinţială, potrivit dispoziţiilor din Codul de procedură civilă. De asemenea vor fi exceptate de la finanţare persoanele fizice care acumulează restanţe la plata utilităţilor la aceste locuinţe de necesitate, mai mari de 30 de zile de la data scadentă a facturii emise de furnizor.

* O altă propunere prevede finanţarea de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual cu această destinaţie, a cheltuielilor privind proiectarea lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea structura-arhitecturală a anvelopei clădirilor şi creşterea calităţii arhitectural-ambientale a acestora. Finanţarea de la bugetul local se va face în condiţiile constituirii dreptului de creanţă şi recuperării cheltuielilor de la deţinătorii acestor clădiri. Deţinătorii unor clădiri care, prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală, pun în pericol sănătatea şi siguranţa populaţiei sau afectează calitatea mediului înconjurător şi a spaţiilor publice urbane şi care beneficiază de finanţare, dar nu îşi însuşesc proiectul şi nu continuă realizarea măsurilor de intervenţie, vor returna integral şi într-o singură tranşă aceste sume

* Un imobil de pe strada Lipscani ar putea ajunge în administrarea Institutului „Elie Wiesel” în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, conform altui proiect de hotărâre. Prevederea va intra în vigoare la data obţinerii avizului Ministerului Culturii prevăzut de Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, cu modificările şi completările ulterioare.

* CGMB ar putea aproba şi scutirea de la plata taxelor pentru organizarea de şantier la obiectivele de investiţii de la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, care ar urma să fie folosite la Campionatul European de Fotbal 2020. Expunerea de motive a proiectului stipulează că una dintre măsurile asumate în candidatura României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri de la Campionatul European de Fotbal 2020 este construirea stadioanelor Steaua, Rapid, Arcul de Triumf şi Dinamo, pe care se vor desfăşura mai multe meciuri de antrenament.

* Conform altui proiect, CGMB ar putea cere Guvernului să i se dea în administrare imobilul în care se află Muzeul Naţional Tehnic „Dimitrie Leonida” (situat în str. Candiano Popescu nr. 2, sectorul 4), pentru a revitaliza această instituţie.

* Consilierii vor dezbate şi propunerea privind sterilizarea gratuită a maxim 5.000 de câini şi 5.000 de pisici fără pedigree care aparţin bucureştenilor. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) ar urma să organizeze o procedură de achiziţie pentru servicii medical-veterinare cu data de finalizare 31 decembrie. Obiectul acordului cadru îl constituie sterilizarea gratuită a unui număr de maximum 5.000 câini şi a unui număr de maximum 5.000 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, cetăţeni ai municipiului Bucureşti, urmând ca serviciile prestate să fie plătite de către ASPA. Valoarea estimată a sterilizării câinilor este de 235 lei fără TVA/femelă şi 190 lei fără TVA/mascul, iar la pisici – 150 lei fără TVA/femelă şi 130 lei fără TVA/mascul.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...