Șefa divizei de moderare de la Twitter, Ella Irwin, și-a dat demisia

Șefa Twitter pentru moderarea conținutului (încredere și siguranță), Ella Irwin (foto), a declarat joi agenției Reuters că a demisionat din compania de social media, care de la preluarea sa de către Elon Musk în octombrie 2022 este ținta criticilor pentru politica sa laxă privind conținutul.
Ion Dobreanu - vin, 02 iun. 2023, 19:24
Șefa divizei de moderare de la Twitter, Ella Irwin, și-a dat demisia

Irwin, care s-a alăturat Twitter în iunie 2022, a preluat funcția de șef al echipei moderare în noiembrie, după ce fostul șef Yoel Roth a demisionat.

Un e-mail transmis de Reuters către Twitter cu întrebări privind această plecare a returnat un răspuns automat cu un emoji vulgar (💩). Irwin a refuzat să facă alte comentarii, iar Musk nu a răspuns la întrebările cu privire la acest subiect.

Plecarea lui Irwin vine într-o perioadă în care platforma depună eforturi să-și mențină contractele cu agenții de publicitate, marile branduri fiind precaute să apară alături de conținut nepotrivit.

Musk a anunțat la începutul acestei luni că a angajat-o pe Linda Yaccarino, fosta șefă de publicitate NBCUniversal, pentru a deveni noul CEO al Twitter.

Potrivit pulblicației Fortune, contul intern Slack al lui Irwin părea să fi fost dezactivat.

De la preluarea companiei de către Musk, Twitter a redus drastic costurile și a concediat mii de angajați, inclusiv mulți care au lucrat la eforturile de prevenire a conținutului dăunător și ilegal, de a proteja integritatea alegerilor și de a supraveghere afișarea de informații exacte pe site.

Musk a dezvoltat o funcție numită Community Notes, care le permite utilizatorilor să adauge context la tweet-uri, ca o modalitate de a combate informațiile înșelătoare de pe Twitter.

De asemenea, compania se confruntă cu o atenție sporită din partea autorităților de reglementare cu privire la eforturile sale de moderare. Twitter s-a retras dintr-un acord voluntar cu Uniunea Europeană pentru a combate dezinformarea, declarând totodată că s-a angajat să respecte normele viitoare de internet în UE.

Comisarul european pentru Industrie, Thierry Breton, a avertizat Twitter săptămâna trecută că nu va putea evita obligațiile legale în UE după renunțarea la acordul voluntar.

Sursa foto: Twitter.com/ellagirwin

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...