Şefii BT propun majorarea capitalului cu 129,3 mil. lei şi o emisiune de obligaţiuni de 30 mil.euro

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV) propune acţionarilor majorarea capitalului social cu 129,3 milioane lei, la 1,903 miliarde lei, prin capitalizarea unor rezerve, precum şi o emisiune de obligaţiuni convertibile de 30 milioane euro.
Economica.net - joi, 22 mart. 2012, 17:15
Şefii BT propun majorarea capitalului cu 129,3 mil. lei şi o emisiune de obligaţiuni de 30 mil.euro

Administratorii propun ca 122,5 milioane lei să fie utilizaţi din rezervele constituite din profitul de anul trecut, iar 6,1 milioane lei să provină din rezervele din anii anteriori. Încă 732.000 de lei ar urma să provină din unele prime de emisiune, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de bancă.

În schimbul banilor, banca va emite acţiuni pe care le va acorda gratuit acţionarilor.

Pe ordinea de zi a AGA din 27 aprilie figurează şi aprobarea unei emisiuni de obligaţiuni convertibile în valoare de 30 milioane euro.

Cea mai recentă emisiune de obligaţiuni convertibile a Băncii Transilvania a fost în 2005, când banca a emis obligaţiuni cu o maturitate de cinci ani prin care a atras 24,1 milioane dolari.

Alt subiect pentru AGA este alegerea unui membru în Consiliul de Administraţie, pe locul rămas vacant în urma demisiei din luna ianuarie a lui Robert Rekkers din funcţia de membru CA şi director general al băncii. Mandatul viitorului membru CA va fi de doi ani.

Candidaturile pentru locul vancat pot fi depuse până la 12 aprilie.

Acţionarii vor discuta în aprilie şi rezultatele financiare înregistrate de bancă anul trecut şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.

Banca Transilvania a înregistrat anul trecut un profit net de 131,8 milioane lei (31 milioane euro), cu 35% peste câştigul din 2010, pe fondul continuării creşterii creditării şi veniturilor din dobânzi şi scăderii cheltuielilor cu provizioanele.

Banca are un capital social de 1,77 miliarde lei, divizat în 1,77 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Acţiunile băncii au scăzut cu 2,51% în şedinţa bursieră de marţi, la 1,02 lei. La această cotaţie, capitalizarea instituţiei de credit este de 1,809 miliarde lei (416,5 milioane euro).

Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,7%. Printre acţionarii semnificativi se regăseşte SIF Moldova (5%), preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe Biden, în campania pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie,......
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare ...
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea ...
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...