1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Şefii celei mai mari case de brokeraj din România nu scapă de amenzile de peste 100.000 de lei date de ASF

Şefii casei de brokeraj Swiss Capital şi-au văzut respinse, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), contestaţiile privitoare la amenzile primite, în luna noiembrie, potrivit buletinului săptămânal al ASF.  Totalul amenzilor se ridică la 105.000 de lei şi penalizează faptul că în timpul ofertei de preluare a Companiei Impact Bucureşti, ofertantul a cumpărat acţiuni şi din piaţă.

21 ian, 2014 | | ECONOMICA.net

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins contestaţiile făcute de Bogdan Juravle, Sorin Apostol, Robert Cosmin Pană, Olimpiu Blăjuţ şi Stere Gardan, patroni şi conducători ai casei de brokeraj Swiss Capital.

Oficialii Swiss Capital au fost amendaţi pentru că, în timpul ofertei publice de preluare a companiei Impact Developer & Contractor (IMP),  ofertantul, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a cumpărat acţiuni şi din piaţă.

Amenzile cumulează 105.000 de lei.

Swiss Capital a fost, în ultimii ani, cea mai activă casă de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fiind întrecută pe final în 2013 doar de Raiffeisen Capital & Investment şi Banca Comercială Românâ, care au punctat decisiv în marile oferte publice (IPO) ale Nuclearelectrica (SNN) şi Romgaz (SNG).

Swiss Capital a intermediat tranzacţii de peste3 4,6 miliarde de lei în 2013. A fost pe locul I în 2012 şi 2011, cu tranzacţii de peste 4,3 miliarde de lei şi respectiv de 5,1 miliarde de lei.

În perioada derulării ofertei publice de preluare a companiei "Impact Developer&Contractor" (IMP), Gheorghe Iaciu a cumpărat, într-o zi, din piaţă, un număr de 1.067.000 de titluri IMP la preţuri variind între 0,2178 lei/acţiune şi 0,22 lei/acţiune, iar în altă zi a mai cumpărat un număr de 4.803.000 de titluri IMP, la preţul de 0,22 lei/unitate, încălcând astfel „dispoziţiile art. 54 alin. (2) din Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006", potrivit buletinului ASF.

CNVM este fosta autoritate a pieţei de capital, contopită în ASF în primăvara anului trecut.

Autoritatea i-a sancţionat, pe 7 noiembrie, pe Bogdan Juravle şi pe Ionel Olimpiu Blăjuţ, în calitate de conducători ai Swiss Capital, pe Robert Cosmin Pană şi Sorin Apostol, în calitate de reprezentanţi ai compartimentului de control intern, cu amendă în cuantum de 20.000 de lei fiecare, iar pe Stere Gardan, în calitate de broker.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO