1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Şefii Conpet Ploieşti propun un dividend de 3,41 lei / acţiune. Randament dublu faţă de dobânzile bancare

Conducerea companiei de transport de ţiţei prin conducte Conpet Ploieşti (COTE) propune acţionarilor distribuţia de dividende în valoare de peste 29 de milioane de lei din profitul pe 2013.

27 mar, 2014 | | ECONOMICA.net

Conpet Ploieşti (COTE) va distribui un dividend brut pe acţiune este de 3,4118 lei, dacă şi Fondul Proprietatea (FP) va fi de acord. FP deţine aproape 30% din acţiunile COTE şi a cerut anul trecut majorarea dividendului propus de conducerea companiei.

Dividendul propus acum ar aduce un profit brut de 7,5 lei la fiecare sută de lei investită în acţiunile companiei, la preţul de azi, de 45,5 lei / acţiune COTE. Acest randament al dividendului, de 7,5% % din preţul curent al acţiunilor la bursă, este aproape dublu faţă dobânda brută medie a unui depozit bancar pe termen  de un an.

Acţionarilor Conpet li se mai propune şi acoperirea unei pierderi contabile reportate de peste 120 de milioane de lei, rezultată din aplicarea pentru prima dată a standardelor contabile internaţionale, dar raportul trimis la bursă nu precizează din ce surse.

Profitul net pe 2013 al companiei a fost de 37,3 milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO