1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Şefii de la Renault şi Fiat se aşteaptă la noi restructurări

Directorii generali de la constructorii auto Renault şi Fiat au declarat vineri că producătorii auto din Europa vor trebui să adopte noi măsuri dureroase de restructurare pe măsură ce vânzările de autovehicule în zona euro se reduc, transmite Wall Street Journal.

14 sep, 2012 | ECONOMICA.net

"Ceva trebuie făcut", a declarat directorul general de la Fiat, Sergia Marchionne. "Nu poţi să menţii aceeaşi structură operaţională pe care o aveai înainte", a mai spus Marchionne, precizând că grupul italian va dezvălui modul în care are de gând să facă faţă provocărilor din Europa cu ocazia publicării rezultatelor pe trimestrul al treilea.

La rândul său directorul general de la Renault, Carlos Ghosn a spus şi el că situaţia actuală din sectorul auto european este 'nesustenabilă' şi a preconizat că în cele din urmă guvernele vor permite constructorilor auto să se restructureze pentru a putea supravieţui. "Vor exista noi restructurări. Fiecare va trebui să o facă în ritmul propriu. Nu cred că este posibil pentru cineva să se opună", a declarat Carlos Ghosn.

Trei din principalii constructori auto europeni (PSA Peugeot Citroen, Ford şi Opel) au demarat deja planurile vizând eliminarea a cel puţin 15.000 de locuri de muncă în Europa. La rândul său Renault a anunţat joi că va reduce ritmul de producţie la o uzină din Slovenia.

Criza din zona euro reduce cererea consumatorilor pentru autovehicule. Potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile, vânzările de autovehicule în Europa au înregistrat o scădere de aproape 7% în prima jumătate a lui 2012.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO