Şefii de la Renault şi Fiat se aşteaptă la noi restructurări

Directorii generali de la constructorii auto Renault şi Fiat au declarat vineri că producătorii auto din Europa vor trebui să adopte noi măsuri dureroase de restructurare pe măsură ce vânzările de autovehicule în zona euro se reduc, transmite Wall Street Journal.
Economica.net - vin, 14 sept. 2012, 19:52
Şefii de la Renault şi Fiat se aşteaptă la noi restructurări

„Ceva trebuie făcut”, a declarat directorul general de la Fiat, Sergia Marchionne. „Nu poţi să menţii aceeaşi structură operaţională pe care o aveai înainte”, a mai spus Marchionne, precizând că grupul italian va dezvălui modul în care are de gând să facă faţă provocărilor din Europa cu ocazia publicării rezultatelor pe trimestrul al treilea.

La rândul său directorul general de la Renault, Carlos Ghosn a spus şi el că situaţia actuală din sectorul auto european este ‘nesustenabilă’ şi a preconizat că în cele din urmă guvernele vor permite constructorilor auto să se restructureze pentru a putea supravieţui. „Vor exista noi restructurări. Fiecare va trebui să o facă în ritmul propriu. Nu cred că este posibil pentru cineva să se opună”, a declarat Carlos Ghosn.

Trei din principalii constructori auto europeni (PSA Peugeot Citroen, Ford şi Opel) au demarat deja planurile vizând eliminarea a cel puţin 15.000 de locuri de muncă în Europa. La rândul său Renault a anunţat joi că va reduce ritmul de producţie la o uzină din Slovenia.

Criza din zona euro reduce cererea consumatorilor pentru autovehicule. Potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile, vânzările de autovehicule în Europa au înregistrat o scădere de aproape 7% în prima jumătate a lui 2012.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Renault a dezvăluit astăzi numele viitorului său SUV care, din primăvara anului viitor, va înlocui modelul Kadjar.
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni,  6.12.2021
ROBOR creşte şi atinge cele mai mari valori din martie 2020 şi până acum – luni, 6.12.2021
ROBOR creşte iarăşi. Indicii la trei şi şase luni atinge cele mai mari valori din 20 martie 2020 şi până acum.
881 pacienţi la ATI, 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Peste 17.000 de teste efectuate – Coronavirus, luni 6.12.2021
881 pacienţi la ATI, 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Peste 17.000 de teste efectuate – Coronavirus, luni ...
Criză Coronavirus luni, 6 decembrie 2021 - 803 cazuri noi, 54 morţi, în 24 de ore. Rata de infectare a scăzut, din nou, ...