1EUR = 4.7249 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Şefii Fondului Proprietatea au cumpărat acţiuni Petrom pentru Franklin Templeton

Trei fonduri de investiţii administrate pe Franklin Templeton, managerul Fondului Proprietatea (FP), au cumpărat, ieri, în total, 20 milioane de acţiuni OMV Petrom (SNP), la preţul de 0,407 lei / titlu. Tranzacţiile vin după plasamentul privat de vineri, prin care FP a vândut peste 632 de milioane de acţiuni SNP, la preţul de 0,39 lei / titlu.

22 mai, 2013 | | ECONOMICA.net

Fondurile Templeton Global Investment Trust, Franklin Templeton Investment Funds şi Templeton Russia and East au cumpărat, ieri, acţiuni ale OMV Petrom (SNOP) în valoare de peste 8,1 milioane de lei, cel dintâi fond luând pachetul cel mai mare, de 12,5 milioane de acţiuni.

Preţul de 0,407 lei/titlu, la care s-au încheiat tranzacţiile, a fost uşor sub preţul la care au închis acţiunile Petrom şedinţa de ieri (respectiv de 0,41 lei/titlu), dar sensibil peste preţul la care FP a vândut peste 1% din acţiunile totale ale SNP.

Fondul Proprietatea (FP) a vândut puţin peste 1 % din acţiunile OMV Petrom (SNP), din pachetul de circa un miliarde de acţiuni pe care intenţiona să îl cedeze, reprezentând 1,77% din totalul acţiuniulor SNP şi aproximativ 8,78% din participaţia Fondului în cadrul Petrom.

„Numărul final al acţiunilor ordinare oferite este de 632.482.000 (acţiunile plasate), iar preţul pe acţiune este de 0,39 lei / titlu", a transmis FP Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dintre cumpărători este cunoscută doar SIF Oltenia, care a luat peste 51 de milioane de acţiuni SNP.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO