Șefii grupului Continental discută separarea grupului în patru entități

Presa germană scrie că grupul Continental, după ce a renunțat la divizia Powertrain, discută separarea în patru entități independente.
Robert Stan - vin, 18 feb. 2022, 08:06
Șefii grupului Continental discută separarea grupului în patru entități

Șefii grupului Continental încearcă să convingă acționarul majoritar Schaeffler că separarea afacerilor în patru divizii independente ar putea duce la creștere puternică a valorii.

Conform publicației germane Business Magazin, cele patru potențiale divizii independente – anvelope, conducere autonomă, automotive și ContiTech – ar putea fi ulterior vândute sau introduse într-o procedură de IPO pentru a atrage noi fonduri de pe piață.

În opinia surselor Manager Magazin, o astfel de mișcare ar putea crește valoarea grupului Continental de la nivelul actual de aproximativ 17,5 miliarde de euro la 40 – 45 de miliarde de euro.

Deocamdată, atât Continental, cât și Schaeffler au refuzat să comenteze informațiile menționând că, în prezent, nu există planuri de a modifica structura companiei.

Grupul Continental a făcut deja o serie de pași în direcția unei restructurări menite să sporească profitabilitatea și veniturile acționarilor, inclusiv renunțarea la divizia Powertrain care a devenit independentă sub numele Vitesco Technologies.

Ca și Manager Magazin, publicația germană Handelsblatt a scris cu câteva zile în urmă că divizia de conducere autonomă a grupului german ar urma să devină o entitate juridică de sine stătătoare de la 1 ianuarie 2023 și că, ulterior, este luată în considerare o o ofertă publică inițială (IPO) pentru o parte dintre acțiuni.

Oferta Publică Inițială (IPO) este cea mai populară metodă prin care o companie poate strânge capital, fiind un proces multidimensional ce se adresează tuturor investitorilor – individuali și instituționali – dispuși să cumpere o participație.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului....
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
Ministerul Energiei anunță astăzi lansarea procedurii competitive – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea ...
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50%”
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape ...
Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat ...
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș, a anunțat compania într-un comunicat de presă.