1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Şefii şi angajaţii SIF Transilvania vor să ia bonusuri din profit şi cer acţionarilor să nu dea dividende

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) vor fi chemaţi să aprobe ca salariaţii companiei să primească o cotă de 4,04% din profitul net înregistrat anul trecut, de peste 189 milioane de lei. Un sfert din cotă se va duce către directori şi la membrii consiliului de supraveghere, potrivit oficialilor companiei.

04 mar, 2014 | ECONOMICA.net

În 28 aprilie, acţionarii SIF Transilvania (SIF3), ale cărei acţiuni se numără printre cele mai căutate la Bursă, sunt chemaţi să aprobe repartizarea a 4,037% din profitul net înregistrat pe anul trecut, ca o cotă „destinată stimulării salariaţilor, membrilor directoratului şi ai consiliului de supraveghere", potrivit convocatorului AGA trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, conducerea SIF3 propune nedistribuirea de dividende, ci alocarea profitulul net de 189,6 milioane de lei la rezerve, în vederea majorării capitalului social.

Cota care ar urma să fie destinată „stimulentelor" salariale se ridică la 7,65 milioane de lei, din care circa 75% reprezintă totalul sumelor brute destinate salariaţilor, iar restul urmează să se distribuie celor şase directori (inclusiv membrii directoratului) şi celor şapte membri ai consiliului de supraveghere. La salariaţi sumele se vor distribui proporţional cu salariile.

SIF Transilvania are 50 de salariaţi, la care se vor împărţi cel mult 5,7 milioane de lei, adică 114.000 de lei în medie fiecăruia. Celor 13 directori şi membri ai consiliului de supraveghere le vor reveni circa 147.000 de lei în medie.

Conducerea companiei va încerca să convingă acţionarii că, în absenţa unor noi investiţii, nu va mai fi posibilă pe viitor destribuirea de dividende, potrivit declaraţiei lui Valentin Raţă, directorul economic al SIF3, pentru ECONOMICA.NET.

Aceasta este explicaţia pentru care profitul net nu se va mai distribui sub formă de dividende ci ar urma să fie inclus în capitalul social, care se va dubla, iar acţionarii înregistraţi la 16 iunie vor primi câte o acţiune gratis pentru fiecare acţiune deja deţinută.

Atenţia SIF Transilvania va fi comutată spre acţiunile companiilor energetice.

Şefii SIF-urilor au venituri salariale de sute de mii de euro anual, 634.000 în cazul lui Mihai Fercală, directorul general al SIF3, potrivit unor calcule ale Gândul.info.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO